Бициклизам

Каса четврти на трци „Око Лоаре“

Српски бициклиста Габор Каса (21) члан суботичког Спартака, забележио је леп успех освајањем четвртог места на етапној трци „Око Лоаре“ у Француској у генералном пласману, уз једно победничко постоље у другој етапи, када је освојио треће место!

Трка није била за УЦИ бодове, већ у националној категорији, али уз веома добру конкрунцију јер је стартовалоблиѕу 80 бицклиста из Француске, Словачке и Немачке. Ипак сам веома задовољан резултатом - рекао је Габор Каса који, као стипендиста Међународне бициклистичке уније (УЦИ) већ неколико месеци борави у тренинг центру УЦИ у Еглу крај Лозане и вози у тиму центра на тркама.- Надам се да ће и у наставку сезоне бити добрих вести, јер сам спојио два лепа пласмана у две трке - победио сам на „Око Берна" пролазне циљеве, а у Француској сам заузео четврто место!

Трка „Око Лоаре" је трајала три дана, али су се трећег дана возиле две полуетапе друмска трка и хронометар. На хронометру славио је Француз Ламиро који је стазу од 7,8 км прешао за 9:29,29 минута. Касин сувозач у екипи центра УЦИ Данијел Теклехаиманот из Еритреје стигао је други (9:31,02), док је Каса завршио хронометар на високом седмом месту (9:45,64) што му је помогло да заузме четврту позицију у генералом поретку.

У првој полуетапи трећег дана, друмској трци на 91 км, славио је у спринту Летонац Еисакс у времену 1:57,13 часова, Каса је стигао у великој групи у времену победника на 22. месту.

На победничком постољу Каса се нашао у другој етапи. Стигао је трећи са 52 секунде заостатка у односу на победника Француза Ламироа који је стазу од 150 км прешао за 3:51,45 часова. У првој етаопи на на 158 км славио је Француз Бар у времену 3:41,38, Каса је завршио на 36. месту са два минута заостатка.

У генералном пласману, победио је Француз Фабијен Паскије са 9:41,56 часова, испред земљака Франсоа Ламироа који је имао четири сеунде слабије време и два возача екипе центра УЦИ - Теклехаиманота који је имао 1,08 минута заостатка и Габора Касе са 1,17 минута слабијим временом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи