Музеј олимпијских легенди

Олимпијски музеј Србије вечерас је први пут отворио врата за посетиоце, а традиционална културна манифестација "Ноћ музеја" била је повод да председник националног Олимпијског комитета Владе Дивац и најтрофејнија домаћа спортискиња, стрелац Јасна Шекарић поставе парче београдске калдрме у простор испред врата Музеја, како би симболично означили почетак извођења радова у том објетку.

Србија као земља спорта, наши грађани, али и спортисти заслужују овакав музеј. Олимпијски музеј ће бити место промоције спорта, свих олимпијских вредности и значаја прожимања спорта, културе, уметности и образовања у друштву. У новембру месецу, када ће поводом Генералне скупштине Европских олимпијских комитета Београд посетити председник Међународног олимпијског комитета Жак Рог, наш музеј ће, надамо се, бити отворен", изјавио је председник ОКС Владе Дивац.

У "Бетон" хали посетиоци су имали прилике да присуствују дешавањима која су најављена као фестивал спорта, културе и уметности. У забавној форми, програмом под називом Како настаје легенда симболично је представљено како се постаје спортиста и шта је све неопходно да спортиста свакодневно ради и зна да би стигао до резултата, медаље и исписао страницу спортске историје.

У присуству олимпијских шампиона и заслужних спортиста Србије, учесника предстојећих Олимпијских игара младих у Сингапуру, представника Олимпијског комитета Србије, уметника и глумаца промовисано је 100 година олимпизма у Србији и 80 година од првог учешћа фудбалске репрезентације Србије на шампионатима света

Посетиоци су могли да виде инсерте из будућег филма Монтевидео-Бог те видео, спортску биографију књижевника Лазе Костића, медаљу са првих обновљених Олимпијских игара 1896, рекет писца Милоша Црњанског, штафетну палицу најбрже беле штафете на свету, легате Михалића, Губијана, Ламбаше, Чавића, Ђоковића, Јелене Јанковић и Ане Ивановић и других.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи