У Пескари 159 такмичара у 19 спортова

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки изјавио је да ће се на Медитеранским играма у Пескари 159 репрезентативаца такмичити у 19 спортова. Медитеранске игре се одржавају од 25. јуна до 5. јула у Пескари, Италија, а учествоваће спортисти из 23 државе.

Председник Олимпијског комитета Владе Дивац истакао је да ће ово бити први пут да спортисти учествују на МИ као репорезентација Србије.  На прошлим МИ у Алмерији СЦГ је освојила 31 медаљу и заузела 10. место у коначном пласману.

"Програмска комисија Олимпијског комитета имала је високе критеријуме и зато очекујемо добре резултате", рекао је Вишацки на конференцији за новинаре поводом поласка спортиста Србије на Медитеранске игре.

Конференцији за новинаре је присуствовала и већина селектора и велики број учесника Игара који се надају да ће поновити успех са претходних Игара у Алмерији.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић сматра да се од његових играча очекује да "иду на највиши пласман".

"То се од нас и очекује. Ми имамо наш план и тога се држимо. На Медитеранским играма одиграћемо најбоље што можемо, али и искористићемо то такмичење да се што боље припремимо за Светско првенство које нас очекује овог лета", рекао је Удовичић.

Селектор мушке рукометне репрезентације Јовица Цветковић најавио је да ће се његов тим борити за "злато".

Један од најталентованијих рукометаша Србије Петар Ненадић је подсетио да у Пескару путују играчи рођени 1986. године који су пре неколико година освојили све у Европи и свету.

Селектор женске рукометне репрезентације Милорад Милатовић је рекао да његова екипа "није међу фаворитима јер је састављена од потенцијалних сениорских кандидаткиња и јуниорки. Свакако у будућности има перспективу".

На Играма неће бити стонотенисерки из Србије, а мушки тим ће наступити у најјачем саставу: Александар Каракашевић и Слободан Грујић. Они сматрају да би освајање једне медаље био солидан успех.

Стрелци ће Игре искористити за припреме за Европско првенство, а у Пескари ће учествовати "комбинована" екипа коју ће предводити Јасна Шекарић, а Зорани Аруновић ће то бити прво учешће у том такмичењу и највеће после Универзијаде у Банкоку 2007. године.

Каратисти и рвачи су на прошлим МИ освојили три медаље, а надају се да ће успети да понове успех.

Кошаркаши путују са младом репрезентацијом, у којој су играчи до 20 година, а намера им је да се што боље припреме за такмичења у наредним годинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару