Кличко-Чагајев за историју

Када Владимир Кличко изађе у ринг у Немачкој против Руслана Чагајева, дочекаће их 60.000 људи, што је најбројнија боксерска публика у тој земљи још од тридесетих година, када се борио Макс Шмелинг.

Сама борба у Гелзенкирхену, међутим, можда неће испунити очекивања и помпу који прате овај дуел. Кличко је ИБФ и WБО шампион у тешкој категорији, а 20. јуна је требало да се бори против Дејвида Хеја и реши вербално препуцавање које је дизало тензију последњих месеци.

Хеј се, међутим, повукао прошлог месеца, рекавши да је повредио леђа. Он је тражио да се борба помери за јул, али је Кличко желео да задржи датум, као и публику од 60.000 људи у Гелзенкирхен арени.

То је најбројнија публика на бокс мечу у Немачкој у последњих 70 година. Рекорд је постигнут када се Шмелинг 2. јуна 1939. борио против Адолфа Хојсера, а меч у Штутгарту гледало је 70.000 људи.

"Ово је прилика која ми се указује први пут у целој спортској каријери. Невероватно сам узбуђен због 60.000 навијача", рекао је 33 годишњи Украјинац Кличко.

WБА је прогласила Чагајева "шампионом у паузи" прошле године, пошто је два пута одлагао борбу против Николаја Валујева.

Пошто је и трећи меч њих двојице одложен прошлог месеца у Хелсинкију, због антитела хепатитиса Б код Чагајева, ЊБА је прогласила Валујева правим шампионом.

WБА до данас није разјаснила да ли ће се Кличко борити и за њен појас осим што ће бранити своје.

Лекар промотерске агенције Универзум Михаел Енерт рекао је да је Чагајев спреман за борбу у Немачкој.

"Од када је пре много година добио хепатитис Б, Руслан је постао само носилац његових антитела. То није довело до инфекције", рекао је Енерт.

Кличко је рекао да је вакцинисан против хепатитиса Б и да се не брине због борбе.

Последњу борбу Чагајева је имао у фебруару, када је победио Карла Дејвиса Драмонда у немачком граду Роштоку. То је Узбекистанцу била прва борба за више од годину дана.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару