Величковић на циљу

Алекса Величковић, јуниор Шумадије из Аранђеловца једини је од српских бициклиста које је водио селектор Саша Гајичић, завршио омладинску „Трку мира“ у Чешкој, најјачу у свету, на 58. месту у укупном пласману.

У четвртој етапи  заузео је сјајно 18. место са 4,12 минута слабијим временом од победника Руса Евгенија Шалунова, који је стазу у близини Терезина од 85,3 километра (од Теплица до Алтенберга) прешао за 2:29,19 часова (просек 34,2 км на час) и стигао на циљ соло са 2,15 минута бољим временом од другопласираног Џошуе Едмонса (Велика Британија), док је трећепласирани Петр Вакоч (Чешка) имао 2,51 минут заостатка. Други српски возач Урош Јовановић завршио је етапу на 115. месту са 24,39 минута заостатка.

У петој етапи од 101 км, кружној око Терезина , Величковић је заузео 30. место са 1,20 минута слабијим временом од победника Ромена Жујоа (Француска) који је забележио резултат  2:37,11 часова (просек 38,5 км на час) и одспринтао на циљу Рафаела Реиша (Португалија). Треће место освојио је Петр Вакоч (Чешка) у спринту велике групе са 1,20 минут застатка. Урош Јовановић је одустао у овој етапи.

У генералном пласману победио је Рус Евгениј Шалунов са 112:52.59 часова, други је Данац Асбјорн Андерсен са 1,25 минута заостатка, док је трећи Петр Вакоч (Чешка) са 3,41 минут заостатка. Алекса Величковић је у две последње етапе  направио велики скок од 51 места у генералном пласману и трку је завршио на 58. позицији са 24,27 минута слабијим временом од жуте мајице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи