Oд Српске лиге до Лиге шампиона

Куглаши Београда „Поштанске штедионице“ одбранили су титулу у Супер лиги Србије, освојили треће место у Светском купу у Будимпешти што је највећи успех српског куглања у овом такмичењу, а пар Горан Остојић – Арпад Антал окитио се шампионском сениорском титулом на Првенству Србије у Београду.

Због тога, тренер Војко Павловић, сумирајући резултате у сезони, није крио задовољство:

- Ове године, Супер лига Србије је била изједначенија него икада. Сента, Ниш пут и Металац су били ривали за поштовање. Због повреде Даниела Тепше, у једном делу лиге нисмо имали на располагању најјачу шесторку, али се све добро завршило. Увек је теже бранити него освајати. За нову сезону, остаћемо без Новака Обрадовића и Николе Матијаша који ће прећи у Партизан. Дали су велики допринос успесима ове године. Никола Матијаш је био сјајан у Светском купу у Будимпешти, одиграо је лични рекорд 661 чуњ у полуфиналу и значајно допринео освајању трећег места. Растанак је пријатељски, а у току прелазног рока, од 10. до 30. јуна, видећемо шта можемо да урадимо и да надокнадимо одлазак ова два првотимца...

Највише утакмица у лиги одиграли су Горан Остојић 15 и Арпад Антал 14, Срђан Шокац је имао 13 мечева, Његош Шакић 12, Даниел Тепша и капитен Дејан Јовановић по 11, Никола Матијаш осам, Дејан Закић седам, Новак Обрадовић пет и Горан Степановић једну!

- Окосница тима био је репрезентативни трио Остојић - Тепша - Антал и тако ће бити и у новој сезони - најавио је Војко Павловић.- Остојић је у лиги имао просек од 627 чуњева, Тепша 611 и Антал 606. Горан Остојић је, сјајним играма, обележио ову годину, не само због златне медаље у пару са Анталом већ и по ономе што је дао екипи. Оборио је два рекорда куглана - у Нишу 660 чуњева, а у Горњем Милановцу 651 чуњ. Арпад Антал је са 681 чуњем на Светском купу у Будимпешти поставио рекорд на стазама од 3 до 6. Морам да се захвалим на изузетној сарадњи свим играчима, али и председнику клуба Бори Тимотићу и спортском директору Зорану Радифковићу.

Павловић истиче да му је само жао због испадања из Купа Србије, јер је ова генерација имала квалитет да одбрани домаћу дуплу круну:

- На четвртфиналном турниру у Горњем Милановцу, нисмо играли комплетни, ушли смо опуштено, а најопасније су унапред добијене утакмице. Сами смо криви за овај кикс, добра поука за будућност, али и потврда да је домаћи куп увек неизвестан и узбудљив - истакао је Павловић.

Нова шампионска звездица је за Београд Поштанску штедионицу улазница за Светски куп у октобру. Биће то друго учешће, у првом прошле године у Будимпешти, Београд „Поштанска штедионица" је освојио треће место и уписао се у златну књигу историје српског куглања!

- Светски куп је специфично такмичење, екипа без најмање шест врхунских играча нема изгледе за висок пласман. Ми смо у Будимпешти у полуфиналу „имали" немачки Рот вајс из Цербста, пресудиле су нијансе. У борби за треће место били смо бољи од аустријског Фојт Сент Пелтена. Нама је циљ да се у октобру у Скопљу поново пласирамо на фајнал фор, као и да се изборимо за учешће у Лиги шампиона. Ове године смо играли трећи пут за редом у Лиги шампиона и испали у четвртфиналу. Сада већ имамо доста искуства - играли смо на фајнал фору Светског купа прошле године и освојили бронзу, на фајнал фору Купа НБЦ федерације 2007. у Аугзбругу смо били други, циљ је да заиграмо на фајнал фору Лиге шампиона јер је то, због система такмичења, изазов за сваку екипу - сматра Војко Павловић.

Београд „Поштанска штедионица" је, за мање од десет година, прошао пут од Српске лиге до Лиге шампиона! Стасао је у колектив који у светским оквирима ужива велики углед и поштовање, на којима могу да му позавиде и много старији клубови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи