Освајачи олимпијских медаља кажњени због скандала

Двојици освајача олимпијских медаља у брзом клизању забрањено је да се такмиче у наредне три године због учествовања у скандалу са намештањем трка, пренели су медији у Јужној Кореји.

Медији су известили да су суспендовани Ли Јунг-су и Квак Јон-ги, који су оптужени да су намештали резултате трка у мартовским надметањима којима је у Јужној Кореји одлучено ко ће ту азијску земљу представљати на Светском првенству у Софији.

Квак и Ли сада имају седам дана да поднесу жалбу на казну. Ли је на Олимпијским играма у Ванкуверу почетком ове године био најбољи у тркама на 1.000 и 1.500 метара.

Квак је освојио сребрну олимпијску медаљу у штафети на 5.000 метара, док се на Светском првенству у Софији окитио и златом у трци на 1.500 метара. Ли је одустао од наступа у тој дисциплини због наводне повреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи