Хокеј на леду

Лучић води Бостон ка финалу

У ноћас одиграним мечевима NHL плеј офа гости били успешнији. Сан Хозе савладао Детроит са 4:3 док је Питсбург славио у Монтреалу резултатом 2:1. Дан раније Лучић донео победу Бостону над Филаделфијом.

Тим Детроита, једна од најуспешнијих NHL франшиза, шампиони из 2008. године и прошлогодишњи вицепрваци, налази се на ивици амбиса. Црвена крила губе од Ајкула са 3:0 у полуфиналној серији Западне конференције, а у свим мечевима поражени су истоветним резултатом од 4:3.

Минимални порази на леду Сан Хозеа уливали су оптимизам екипи Детроита да ће у својој Џое Луис арени доћи до прве победе. Све је текло по плану до последње трећине меча, у коју су домаћи ушли са предношћу од 3:1. Међутим, Сан Хозе тада додаје гас и са два поготка утакмицу уводи у продужетак, у којем су гости били срећнији и успешнији па после седам минута игре долазе до „златног" гола, за тешко достижних 3:0 у серији.

Четврти меч игра се 6. маја, такође у Детроиту, а Ајкулама из Сан Хозеа потребна је само још једна победа за пласман у финале Западне конференције.

У другом полуфиналу „запада" између Чикага и Ванкувера резултат у серији је 1:1. Оба меча одиграна су у "граду ветрова". Ванкувер је у првом сусрету изненадио домаће савладавши их са високих 5:1, док се Чикаго потом реванширао са 4:2. Трећи сусрет игра се данас у Ванкуверу.

На „истоку" Питсбург води против Монтреала са 2:1 у серији. У првом мечу на свом леду Пингвини су славили са 6:3 али је већ у следећем сусрету поново заблистао голман Монтреала Јарослав Халак и са 38 одбрана допринео победи свог тима од 3:1. Трећи меч одигран је ноћас у Монтреалу. Стрелци „Канађана" нису били расположени пред својом публиком па је Питсбург тај сусрет решио у своју корист резултатом 2:0. Прилику за поправни Монтреал има већ 6. маја, у четвртој утакмици ове серије, коју ће такође играти на свом леду.

У другом полуфиналном окршају Источне конференције Бостон са 2:0 у серији води против екипе Филаделфије. Оба меча била су до краја неизвесна. У првом сусрету бостонски медведи тријумфовали су са 4:3 тек у продужетку, голом Марка Саварда. Победу Бостону у другом мечу донео је Милан Лучић, играч српског порекла, постигавши гол три минута пре краја утакмице за коначних 3:2. Трећа утакмица ове серије игра се данас у Филаделфији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи