Хасановићу "Велика награда Москве"

Српски професионални бициклиста Есад Хасановић, члан профи тима "Партизан Србија", победио је на трци категорије 1.2 за светске бодове "Велика награда Москве", воженој на чувеној олимпијској стази Крилатско у престоници Русије.

У конкуренцији близу 100 бициклиста, од којих је само око 30 завршило веома тешку трку, Хасановић је 150 километара дугу стазу превезао за 3:41,46 часова, возећи просечном брзином од 38,7 километара на час. Освојио је и 40 бодова за ранг-листу.

На циљу је био три секунде бржи од Валерија Валињина (тим Москва), док је трећи стигао Антон Воробјев (Москва) са 14 секунди заостатка.

Српски професионалац у "Партизану Србија" Иван Стевић заузео је седмо место са 3,36 минута заостатка, док је белоруски интернационалац у "црно-белој" екипи Јаухениј Собал био 12. са 4,18 минута заостатка иза победника.

У три једнодневне трке у Москви категрије 1.2 српски бициклисти су освојили два прва, једно пето и једно седмо место и укупно 96 бодова. Жолт Дер је победио у трци "Куп градоначелника" 1. маја зарадивши 40 бодова, Иван Стевић је био пети у трци "Меморијал Олег Ђаченко" 2. маја и добио је десет бодова, док је у трећој трци Хасановић победио и освојио 40, а Стевић за седмо место шест бодова.

"Не могу још да верујем, пресрећан сам због ове победе. Када је после само десет километара дошло до првог бега, колебао сам се да ли да им се прикључим, било је, тако ми се чинило, још рано. Међутим, бег је био озбиљан, ушао сам у групу од шест возача и показало се да је таква одлука била добра", рекао је Хасановић, који је и лане на почетку сезоне изненадио бициклистички свет освајањем другог места на трци "Трофеј ЗШДИ" у Трсту.

Тренер "Партизана Србија" Душан Бановић навео је да би Стевић остварио још бољи пласман да га није задесио пех.

"Стевић је имао дефект у самој завршници, свој точак дао му је млади Никола Козомара и потом је одустао, баш као и уморни Жолт Дер. Да није било квара, мислим да би Стевић имао пласман бољи за неколико места. Али, и овако смо презадовољни, домаћинима смо узели много бодова, али и прилично евра из наградног фонда", рекао је Бановић.

Бициклисти српског профи тима "Партизан Србија" учествоваће од 6. до 10. маја на етапној трци "Пет кругова око Москве" категорије 2.2. Екипама које су возиле три једнодневне трке прикључиће се и селекције из Немачке и Казахстана, па се очекује преко 120 бициклиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи