Победа Жолта Дера у Москви

Српски професионалац Жолт Дер, члан профи тима Партизан Србија победио је у трци Куп градоначелника у Москви у категорији 1.2 за светске бодове у конкуренцији 96 возача из Русије, Норвешке, Литваније, Летоније, Немачке, Белорусије, Украјине и Казахстана.

Дер је зарадио 40 светских бодова и са осам освојених за шесто место на трци Бањалука Београд (први део) имаће 48, што ће га са тренутног 321. места на ранг листи Европе тура померити међу првих 100.

"Овај успех је резултат одличног тимског рада. Хвала мојим сувозачима на подршци, која ми је много значила у финишу веома тешке трке на стази од преко 130 километра уз јак ветар. Помогао ми је и рани бег мог сувозача Есада Хасановића који је трајао скоро 100 километара. Уловили су га, али и потрошли доста снаге", рекао је Дер.

Млади тренер српског профи тима Душан Бановић истакао је да су црно бели у Москви показали јак колективни дух.

"Одлично су радили за тренутно најспремнијег у тиму за спринт, Жолта Дера. Сигурно ће нам ова победа много значити, подигла је морал у екипи", рекао је Бановић.

Иза Дера, који је забележио време 3:08,26 часова (просек 42,9 км на час), пласирали су се Александара Поршев (Русија, Каћуша) и Иван Коваљев (Русија - национални тим). Белоруски интернационалац у тиму Партизан Србија Јаухениј Собал стигао је 25. са девет секунди заостатка, на 27. месту у истом времену трку је завршио Иван Стевић, док је 33. био Есад Хасановић.

Од српских бициклиста, уз Дера, светске бодове имају и Никола Козомара који је на ранг листи од 25. априла на 292. месту са осам поена, као и Драган Спасић (Железничар МБН) који је 444. са три бода. Води Италијан Висконти са 328,8 поена. У пласману нација Италија је прва са 1.916 поена, Србија је 27. са 21 бодом у конкуренцији 31 земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи