Трка кроз Србију стартује 15. јуна

Традиционална 49. међународна бициклистичка Трка кроз Србију стартоваће 15. јуна у Новом Саду, а након седам етапа и 975 километара караван ће 20. јуна завршити на циљу у Крагујевцу, саопштено је на конференцији за штампу.

Спортски директор трке, бивши истакнути репрезентативац и вишеструки олимпијац Александар Миленковић, рекао је да ће на овогодишњој Трци кроз Србију учествовати двадесетак возача светске класе, међу којима и Салваторе Комеса, који је био и победник етапе на Трци око Француске.

Селектор репрезентације Србије Драгиша Чубрић сматра да наш тим у овом тренутку има петорицу пођеднако квалитетних возача који могу да се умешају у борбу за победника. Репрезентацију ће предводити капитен Иван Стевић, који је у последњих неколико година на европским и америчким друмовима имао више запажених резултата.

Према највама организатора, на овогодишњој Трци кроз Србију возиће 20 екипа из више европских земаља.

Трка се ове године организује под слоганом "Бициклизам и туризам", а биће обележена и седамдесета годишњица од њеног првог издања. У предходних седам деценија, трка је вожена кроз 70 градова у Србији, Републици Српској и Македонији.

На трци су до сада учествовали такмичари из 35 земаља, а укупна дужина до сада је износла 35.416 километара. Најдужа траса Трке кроз Србију била је 1998. гиодине, када су бициклисти превезли 1.365 километара. Најмасовнија је била она из 2001. године, када је нашим друмовима возило 140 такмичара.

Старт трке заказан је за 15. јун у Новом Саду, а потом траса води преко Београда, Ваљева, Новог Пазара, Ниша, Зајечара и Крагујевца.

Према речима капитена државног тима Стевића, најзахтевнија етапа биће од Ваљева до Новог Пазара, јер на њој има неколико успона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару