Скарпонију 18. етапа, Менчов пред тријумфом

Италијан Микеле Скарпони победник је 18. етапа бициклистичке Трке око Италије која је у дужини од 182 километрра вожена од Сулмонеа до Беневента, а три етапе пре краја Рус Денис Менчов задржао је 26 секунди предности у генералном пласману и налази се надомак тријумфа.

Скарпони, који је тријумфовао и у шестој етапи, у спринту је био бржи од тројице пратилаца, а претходно је успео да одбије нападе Американаца Денија Пета и Џејсона Мекартнија.

Већи део етапе бициклисти су возили у групи, а први већи бег забележен је 16 километара пре циља, када се одвојила друпа од петнаестак такмичара. На око пет километара до циља група се поцепала и у последњих 1.500 метара за победу су се борилила седморица бициклиста.

Први је напао Белгијанац Драјс Девенинс на око 800 метара пре циља, али је брзо био ухваћен. Испоставило се да је Скарпони набоље проценио сопствене снаге и заслужено је стигао до друге етапне победе на овогодишњем Ђиру.

Водећи у генералном пласману Менчов и Италијан Данило Ди Лука возили су доста резервисано. С обзиром да на траси није било већих успона, Италијан није ни покушавао да евентуално побегне Менчову, па ће одлука о победнику пасти сутра.

У 19. етапи, која ће у дужини од 164 километра бити вожена од Авелина до Везува, Ди Лука ће приликом успона на чувено вулканско брдо имати последњу прилику да достигне Менчова. Након тога следи "равничарска" етапа од Напуља до Анањија, а трка ће бити завршена у недељу вожњом на хронометар у Риму.

Резултат 18. етапе,
1. Микеле Скарпони (Италија) 4:07.41
2. Феликс Карденас (Колумбија) исто време
3. Дени Пет (САД исто време
4. Ларс Јитинг Бак (Данска) исто време
5. Дмитриј Грабовски (Украјина) +0,6 секунди
6. Драјс Девенинс (Белгија) +20
7. Џејсон Мекартни (САД) +24
8. Ђовани Висконти (Италија) +37

Генерални пласман
1. Менчов 76:40,02
2. Ди Лука +0,26
3. Франко Пелицоти (Италија) +2,00
4. Иван Басо (Италија) +3,28
5. Карлос Састре (Шпанија) +3,30
6. Леви Лепхајмер (САД) +4,32
7. Мајкл Роџерс (Аустралија) +7,05
8. Стефано Гарцели (Италија +8,03

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару