Убио се Едвин Валеро

Некадашњи боксерски шампион лаке категорије Едвин Валеро убио се у својој ћелији само неколико сати пошто је ухапшен зато што је убио супругу, објавили су светски електронски медији посвећени боксу.

Према наводима шефа савезне полиције у Венецуели Валеро се обесио користећи сопствену одећу у ћелији. Он је у недељу признао да је убио своју жену са три убода ножем у једној хотелској соби.

Валеро је био изузетно талентован и популаран боксер, а бројни аналитичари наводили су да је 28-годишњи борац, звани Инка (El Inca) могао да буде један од највећих у својој генерацији. Валеро је, међутим, имао проблема са контролом насиља и са алкохолизмом. Недавно је приведен због насиља у породици, а његова супруга, 24-годишња Хенифер Вијера је хоспитализована са бројним повредама.

Вијера је полицији рекла да је пала низ степенице и да је муж није напао. Прошле недеље је Валеро приведен због вожње у пијаном стању и бежања од полиције.  Боксер је јавно рекао да ће са супругом, њихово двоје деце и тренером отићи на рехабилитацију на Кубу.

У ноћи између недеље и понедељка, међутим, пријавио се са супругом у хотел, да би после неколико сати сишао на рецепцију и тражио од портира да позове полицију, јер је убио супругу.  Едвин Валеро је био шампион лаке категорије у верзији Светског боксерског већа (ВБЦ). Имао је учинак од 27 професионалних борби и у свима је победио и сваку је добио нокаутом. Првих 18 професионалних борби је добио нокаутом у првој рунди.

У Венецуели је имао статус суперзвезде, а у боксерским круговима је био познат по изузетно јаком ударцу. Често се дешавало да га други борци позивају за спаринг партнера и онда избаце из кампа због жестине тренинга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи