Миросављев 31. на Светском купу

Новосађанин Немања Миросављев освојио је 31. место у гађању ваздушном пушком првог дана Светског купа у Пекингу.

На олимпијском стрелишту забележио је 590 кругова (по серијама 98, 98, 99, 99, 99, 97) и био је далеко од финала које било веома скупо - чак 596 кругова и петорица стрелаца са овим резултатом распуцавала су са додатних пет дијабола за четири места у финалу.

На 37. место пласиртао се Крагујевчанин Стеван Плетикосић са 587 кругва (98, 98, 99, 97, 97, 97), док је 39. у конкуренцији 57 такмичара био Драган Марковић са 587 кругова (97, 99, 97, 98, 99, 97).

За „основни квалификациони резултат" („ем - ку - ес") гађао је Миленко Себић и постигао 590 кругова. Сви српски стрелци су испунили „ем - ку - ес" без кога не може да се учествује на ОИ чак и ако се стрелац квалификује и за ваздушну пушку он износи 579 кругова. Остварује се у току сезоне на неком од такмичења у организацији ИССФ.

Златну медаљу освојио је у овој дисциплини руски стрелац Денис Соколов са 691,1 (597) кругова, други је био водећи после основног дела Ћинан Жу (Кина) са 690,8 (598) кругова, а трећи Индијац Гаган Наранг са 690,3 (597) кругова.

Сениорке су гађале први део МК пиштољем 30 плус 30 метака, прецизно са 30 метака. Зорана Аруновић је тренутно трећа са 292 круга док је Јасна Шекарић 13. са 290 кругова. Повела је Кинескиња Гуо Венјун са 295 кругова испред Вијетнамке Ти Ха Пам са 294.

У понедељак, другог дана Светског купа, који је отворио у присуству високих кинеских званичника, председник Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) Мексиканац Олегарио Васкез Рања, на ватрену линију ће Зорана Аруновић и Јасна Шекарић гађати МК пиштољем други део 30 метака брза паљба (резултати се сабирају се резултатом прецизног дела и осам најбољих такмичарки пласираће се у финале), двојица српских стрелаца МК пиштољем Дамир Микец и Андрија Златић као и три такмичарке ваздушном пушком Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и Аранка Биндер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару