Савет Европе задовољан

Министарка омладине и спорта Србије Снежана Самарџић Марковић разговарала је у Београду с генералним секретаром Савета Европе Торбјорном Јагландом о сарадњи у области омладинске политике и спречавању негативних појава у спорту.

Како се наводи у саопштењу Министарства, у разговору у Дому народне скупштине размењена су мишљења, поново након сусрета у Стразбуру, о даљем унапређењу сарадње Савета Европе и Министарства омладине и спорта у области омладинске политике и спречавање негативних појава у спорту.  

"Савет Европе пружио је велику подршку Србији када су у питању омладинска политика и спорт. Национална стратегија за младе у чијој изради је учествовало 16.000 младих људи данас је део приручника Савета Европе за израду стратешких докумената", рекла је Самарџић-Марковићева. 

Према њеним речима, у сарадњи са овом организацијом Министарство омладине и спорта организовало је и конференцију о борби против насиља у спорту.

Генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд похвалио је ефикасност Србије у спровођењу Националне стратегије за младе и напоре у сузбијању насиља у спорту.

"Министарка Снежана Самарџић-Марковић даје свој несебичан допринос у активностима везаним за спорт и нимало није случајно да она представља Савет Европе у оснивачком одбору Светске антидопинг агенције. Очекујем да ће наша сарадња наставити да се креће узлазном путањом", рекао је Јагланд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи