Министарка у Аранђеловцу

Закон о спорту треба да реши питање финасирања клубова и да дефинише шта је општи интерес у спорту, а не да градоначелници одлучују коме ће дати средства, а коме не, рекла је у Аранђеловцу министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић.

Најављујући да ће се закон ускоро наћи пред владом, министарка је истакла да је финасирање клубова битна претпоставка за стварање квалитетних националних селекција, па је зато ова година проглашена годином помоћи клубовима, иако Министарство нема формалну надлежност за њихово финасирање, јер то раде општине и грански спортски савези.

На састанку са представницима спортских клубова из Аранђеловца, Самарџић-Марковић је представила стратегију развоја спорта до 2013. године, која предвиђа три приоритета: децу у спорту, спортску инфраструктуру и врхунске резултате.

"Врхунски резултати су постојали и раније, али је ово министарство први пут увело фудбал у буџет. Почели смо озбиљно да радимо са савезима око унутрашњег уређења, начина финасирања, као и правдања средстава и ту су резултати видљиви", рекла је министарка.

Према њеним речима, у министарству су релативно задовољни инфраструктуром, а опосебно тиме што је републички Завод за спорт, који је некада био медицинска, научна и развојна институција, поново постављен на ноге.

Она је додала да је посебно важно да се не раде само велики пројекти, већ и они мањи, који су углавном ван Београда. Реч је о изградњи 174 отворена терена, 40 хала, од чега 30 школских, четири базена и једног клизалишта.

"Нисам задовољна стањем у школском спорту, зато што немамо добре школске лиге као што смо некада имали. Школски спорт је доста замро и немамо више ни секције у школама", рекла је министарка и објаснила да је због тога пре три године осмишљена кампања "Спорт за све, опрема за све", у оквиру које је око хиљаду школа у Србији заменило 30 година стару опрему и реквизите.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару