Стевићу класик „Београд - Чачак“

Олимпијац Иван Стевић као члан београдског Партизана, победио је у традиционалном класику „Београд- Чачак“ на стази од 136 километра од Трга репубике у Београду до центра Чачка.

Одспринтао је на циљу Вида Орбиса из словеначке екипе Лоборика после 3:14,55 часова вожње, док је треће место, такође у спринту, припало Алексанадру Дукићу репрезентативцу нишког Железничара МБН. Четврт је стигао са девет секунди заостатка Небојша Јовановић, професионалац у прашкој Спарти, док је пети био у истом времену Драган Спасић из нишког Железничара МБН.

- Сјајна трка, борбена, са много бегова и Стевић је заслужио да победи јер је био у скоро сваком - каже шеф стурке орагнизатора трке, чачанског Борца, Драган Достанић. - Расплет је, као и сваке године, дошао на Руднику, ту су се издвојили најјачи. Штета за Небојшу Јовановића и он је био на челу колоне у финишу, сјајно се борио али је уловљен на прилазима граду. Победника је, на радост чачанске поблике која воли бициклизам, одлучио спринт, Стевић се одлично изборио за позицију и тријумфовао...

Иван Стевић, коме је ово прва званична трка после више од пола године паузе због проблема са казном КОНИ, био је презадовољан:

- Имао сам подршку и мојих сувозача из Партизана и тријумф је заједнички успех. Честитке домаћину на одлично организованој трци са добрим возачима - нагласио је задовољни Иван Стевић.

Најуспешније јуниоре има Партизана, напунили су постоље, и на тај начин су црно бели заокружили успешан дан на нашем првом и једином класику. Славио је Никола Стефановић у времену 3:15,04 часова. Друго место пропало је Николи Козомари у времену 3:19,20 док је трећи стигао Светислав Благојевић у истом времену.

На стази се окупило близу 100 возача из  профи тимова Лоборика (Хрватска) и Раденске (Словенија) и селекција Јединства (Тузла), БСК (Бањалука), Партизана, Железничара МБН (Ниш), Црвене звезде, Радничког (Крагујевац), Металца (Краљево), Крушевца, Војводине и Вела из Новог Сада и домаћина, чачанског Борца. Најбоље су наградиле и угледне фире-  пријатељи бициклизма које су помогле организацију: ЦИНИ, Осигурање Сава, Дунав осигурање, Симград, Фурнкес, Урбан пројект, а покровитељ трке  био је Град Чачак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару