У суботу и недељу изазови за бициклисте

Чачански клуб Борац организоваће у суботу 16. класик „Београд – Чачак“, бициклистичку трку којој су старт и циљ увек у истим градовима. Краљевачки Металац у недељу 17. маја угостиће најбоље српске такмичаре на трци „Долином векова".

На стази од 136 километра окупиће се близу 100 возача из профи тимова Лоборика (Хрватска) и Раденске (Словенија) и селекција Јединства (Тузла), БСК (Бањалука), Партизана, Железничара МБН (Ниш), Црвене звезде, Радничког (Крагујевац), Металца (Краљево), Крушевца, Војводине и Вела из Новог Сада и домаћина, чачанског Борца.

- Ове године трка није у међународном календару и могу да стартују и јуниори, што даје посебену драж - каже шеф струке у Борцу Драган Достанић, који је и председник БСС. - Ми имамо сјајног јуниора Јована Зекавицу и прижељкујемо да се нађе на постољу на циљу у Чачку. Помоћи ће му и другови из екипе Ђорђе Јовановић, Дарко Главоњић, Лазар Филиповић, Страхиња Ракићевић... Радоваћемо се и успеху Чачана Игора Пајовића и Предрага Прокића који возе за Железничар МБН из Ниша, али и Младена Мирковића који је ове сезоне у Металцу из Краљева.

Страт је у 14 часова са Трга републике у Београду , циљ око 17,40 у центру Чачка. Учеснике очекује успон на Рудник на 100. километру, на коме се често одлучује и победник. Најбоље ће наградити пријатељи бицклизма, који су помогли организацију, из фирми ЦИНИ, Осигурање Сава, Дунав осигурање, Симград, Фурнкес, Урбан пројект, а покровитељ трка је град Чачак. Први победник Класика 1994. био је Бојан Ристивојевић (Борац), највише успеха имао је Мићо Брковић (Борац, Чачак) са три победе 1997, 2003, и 2004, а прошле године победио је Митја Махорич из словеначке Перутнине.

Краљевачки Металац у недељу 17. маја угостиће најбоље српске бициклисте на трци „Долином векова" која ће се бодовати у свим категоријама за „Бициклистичку лигу Србије". Како је истакао селектор Србије и шеф струке у Металцу Радиша Чубрић, очекује се лепа борба за нове бодове на атрактивној стази, која већим делом пролази долином Ибра...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару