Самарџић-Марковићева: Ускоро Закон о спорту

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић изјавила је да је Министарство од свог оснивања финансијски подржало 94 спортска савеза, организацију Универзијаде, међународна такмичења која су одржана у Србији и издвојило новац за 349 стипендија за врхунске спортисте.

"Наш приоритет су деца, затим спортски објекти и врхунски спорт, али то не значи да не водимо рачуна о женском спорту, рекреацији и спорту инвалида", рекла је Самарџић-Марковићева.

Према њеним речима, донешење Закона о спорту се очекује веома брзо, јер 22. маја улази у Владину процедуру.

У 2008. години Министарство је учествовало у изградњи или реконструкцији 16 спортских хала, девет балон хала, 15 фискултурних сала, 121 отвореног спортског терена, два базена и два спортска комплекса намењена Универзијади.

Она је додала да ће Министарство учествовати у изградњи "мини пич" терена у 40 општина са 48 милиона динара , као и да ће за велики пројекат изградње "Куће фудбала" у Старој Пазови издвојити 150 милиона динара.

"До краја маја биће формирано национално координационо тело за борбу против насиља у спорту, у коме ћемо бити премијер Мирко Цветковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министарка правде Снежана Маловић и ја", рекла је Самарџић-Марковићева.

Према њеним речима неопходна је координација, јер је у последње четири године од приведених изгредника на спортским догађајима само 2,4 одсто процесуирано.

Она је нагласила да политика Министарства која се односи на омладину јесте да млади нису будућност, већ садашњост и да нису проблем, као што се то понекад закључује.

"У августу 2008. основали смо Фонд за младе таленте и 1.500 особа је добило стипендије и награде, укупне вредности од четири милиона евра.

Сви добитници су после усавршавања у обавези да пет година раде у Србији и то је један од начина да их задржимо у земљи", рекла је она.

Министарство је обновило рад канцеларија за младе у општинама које би требало да умање незапосленост кроз пројекте за младе предузетнике, али и да служи као информативни пункт, како би млади били боље обавештени.

"Србија је укључена у програм 'Еуро26' и већ 40.000 особа се пријавило за ту омладинску картицу на основу које се добија попуст за више од 300 различитих услуга у Европи. То су попусти за ресторане, смештај, превоз, али и улазак у одређене објекте", рекла је Самарџић-Марковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару