Ксенија Милосав седма на ПС у куглању

Репрезентативка Србије Ксенија Милосав заузела је одлично 7. место у појединачном делу осмог кадетског Шампионата света у немачком градићу Детенхајм са 591 чуњем, док је у комбинацији (рачунају се резултати екипног дела, парова и појединачног дела) десета са 1.751 чуњем (573, 587, 591).

Јелена Петровић, друга од три наше кадеткиње које су се избориле за учешђе у појединчаном делу међу 16 најбољих, заузела је 13. место са 558 чуњева у појединачном делу, док је у кобинацији 14. са 1.720 „дрва" (582, 580, 558). Најмлађа Маја Ђукић је 16. у поједначном делу са 527 чуњева и такође 16. у комбинацији са 1.674 чуња (586, 561, 527).

Појединачну титулу изванредном игром којом се приближила светском рекорду (659) освојила је хрватска кадеткиња Ника Цвитковић са 652 чуња, што је резултат који ће мало која сениорка да забележи на предстојећем екипном Шампионату света који почиње 15. маја на истим стазама. Сребро је припало Зузани Мусиловој (Чешка) са 617 чуњева, док је бронзу освојила Немица Сина Бесе са 609 чуњева. У комбинацији, тријумофовала је Немица Сина Бесе са 1.850 чуњева (624, 617, 609) што је нови светски рекорд (стари 1.848, Саскија Сиц - Немачка, СП Кошице 2007). Сребро је припало Ники Цвитковић из Хрватске са 1.830 чуњева (592, 586, 652).

Српски микс изгубио после „златних кугли"

Српски микс пар Маја Ђукић - Роберт Ерњеши, поражен је у првом колу елиминација на осмом Шампионату света у Детенхајму од пољске комбинација Миколај Конопка - Патриција Кицинска после извођења додатних, такозваних, „златних кугли".

Сусрет је завршен нерешено у сетовима. Први сет српски микс је изгубио 248:140, дуги сет су добили са 131:128. После 1:1 у сетовима уследиле су две „златне кугле" (једду баца куглаш другу куглашица) српски пар је срупио девет, ривали 16 чуњева и Пољаци су прошли.

Немци у спринту прејаки за српске адуте на СП

Од петоро срспких куглаша и куглашица, самао је двоје успело да прође прво коло такмичења у спринту на Шампионату света у Детенхајму јер је жреб је хтео да се двоје српских представника нађе на мегдану домаћим куглашицама и куглашима у одлучујућим дуелима за пласман у осмину финала.

На жалост, изостао је подвиг који су сви прижњекивали. Ивану Цигулајкић победила је Сине Бесе која је касније освојила бронзу, а младог Ивана Ковачића савладао је Тобијас Сајгер који се потом окитио титулом. Пре тога, Сајгер је у првом колу победио српског кадета Балажа Ковача... У првом колу су поражене и Оливера Живковић и Маријана Милошев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару