Циљ је сачувати базу спорта

Хитан састанак Савета за спорт, који је инициран од стране Министарства омладине и спорта, сазван је данас са циљем да се његови чланови што пре упознају са законском процедуром којом се регулишу одредбе о увођењу аутоматског стечаја.

Министар за омладину и спорт Србије Снежана Самардзић-Марковић подсетила је уочи састанка да се на списку правних лица, према којима ће због дуготрајне блокаде рачуна бити покренут аутоматски стечај, налази велики број спортских организација и истакла да је зато неопходно да се сви релевантни чиниоци што пре упознају са комплетном проблематиком, како би сви заинтересовани заједно покушали да пронађу решење за превазилажење тренутне ситуације.

Она није желела да се изјашњава о појединачним случајевима, међу којима највећу пажњу привлачи случај Кошаркашког клуба Црвена звезда, већ је подсетила да се на списку који је данас објавила Народна банка Србије налазе бројни кошаркашки, рукометни, ватерполо и остали спортски клубови.

Морамо да саслушамо спортску страну и видимо шта може и да ли нешто може да се уради. Циљ нам је да сачувамо базу спорта, а то су клубови. Постоји процедура која се односи на правна лица у стечају, па морамо да упознамо представнике спортских организација са могућим последицама, као и да покушамо да дођемо до препорука за превазилажење ситуације, рекла је Самарџић Марковић.

Председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар сматра да Савет за спорт у предстојећем периоду мора да дође до закључака који се односе на спортске аспекте кризе и сагледа све могућности да се она преброди.

Настојаћемо да клубове што детаљније упознамо са проблематиком и у сарадњи са њима дођемо до предлога који ће им помоћи да изађу из проблема. Јавност ће на време бити обавештена о свему што будемо радили, најавио је Шоштар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи