Сапатеро уверен да Мадрид заслужује да буде домаћин ОИ

Шпански премијер Хосе Луис Сапатеро оценио је да Мадрид гаји "разумну наду" да ће добити домаћинство Летњих олимпијских игара 2016. године.

"Осећам разумну наду. Заслужујемо да организујемо Олимпијске игре", рекао је Сапатеро после састанка са 13-чланом делегацијом Међународног олимпијског комитета (МОК), која има задатак да процени ко је најбољи кандидат за домаћина.

Сапатеро је оценио да је кандидатура Мадрида јака због јединства на свим државним нивоима, зато што 77 одсто инфраструктуре већ сада може да се користи и зато што је Шпанија 1992. године доказала да је способна да организује тако велику манифестацију, пошто је тада Барселона била домаћин Олимпијских игара.

"Подршка нам је и успех Олимпијских игара из 1992. године у Барселони које су свету доказале да Шпанија зна како се раде овакве ствари.

Имамо још много тога да покажемо свету", рекао је Сапатеро.

Делегација МОК-а је јуче стигла у главни град Шпаније у коме ће боравити до петка, а претходно је већ обишла Чикаго, Токио и Рио де Жанеиро.

Домаћин игара 2016. године биће изабран 2. октобра у Копенхагену, а Сапатеро је истакао да је његова земља заслужила да победи на конкурсу пошто тренутно доживљава "златно доба" у спорту.

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал уједно је и најбољи на свету, а мушка репрезентација земље са Пиринејског полуострва актуелни је шампион Дејвис купа. Шпански бициклиста Алберто Контадор највећи је фаворит на јулској Трци око Француске (Тур д' Франс) где брани трофеј.

Шпанија је, такође, актуелни шампион Европе у фудбалу и један од главних фаворита за предстојећи Мундијал 2010. године.

"Шпанија живи златно доба за спорт. Најбољи смо у многим спортовима, посебно у фудбалу. И у многим другим спортовима наши спортисти сијају као никада пре", истакао је Сапатеро, велики навијач фудбалског клуба Барселона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару