Величковић трећи у трци “Кадети око Београда“

Алекса Великовић, бициклиста Шумадије, заузео је одлично треће место у генералном пласману 38. трке „Кадети око Београда“. Величковић је до постоља у генералном пласману стигао одличном вожњом у другој етапи од Београда преко Раље и Сопота до врха Авале (60 км) када је стигао трећи. У првој етапи је био четврти.

Трку је у две етапе успешно организовао БС Београда уз помоћ Секретаријата за спорт и омладину Београда, Општине Стари град и фирми „Пошта Србије" и „Вода Вујић". 

Победник друге етапе  решен је на успону од четир километра од подножја до врха Авале (висинска разлика 400 метара) када се група од четири возача "поцепала". Први је на циљ стигао Денис Војш (национални тим Аустрије) који је стазу прешао за 1:51,51 час и тако освојио и жуту мајицу „Поште Србије", јер је у првој етапи био други. Са три секунде заостатка на другој позицији завршио је другу етапу Борис Добрев (Бугарска, Бургас) док је трећепласирани Алекса Величковић имао 1,19 минута заостатка.

Леп пласман је и четврто место Уроша Јовановића, такође возача Шумадије, који је имао 1,43 минута заостатка. Дошла је, потом, група са 3,32 минута слабијим временом  и за пето место успешно је спринтао Ђорђе Стевановић из нишког Железничара МБН.

- Српски кадети осветлали су образ у другој етапи, није мала ствар у конкуренцији националних селекција Аустрије и Словачке и два јака бугарска тима, имати тројицу возача у првих пет - коментар је селектора кадета Николе Јаковљевића.- Величковић је у потпуности оправдао очекивања, мислим да ће бити одличан предводник добре генерације...

На пролазном циљу на 39. километру, којим се симболично обележило 39 година рада медијског спонзора трке „Студија Б", тријумфовао је победник прве етапе Даниел Бидерман (Аустрија, националан).

Жуту мајцу „Поште Србије" у Аустрију је понео Денис Војш (Аустрија) који је две етапе прешао за 3:25,25 часова, Друго место у генералном пласману освојио је Бугарин Борислав Добрев са 47 секунди заостатка, док је Алекса Величковић на трећој позицији имао 1,32 минута лошије врме. Четврти је Урош Јовановић са 3,01 минут заостатка, док је пети Даниел Бидерман (Аустрија) са 3,38 минута заостатка. Учествовала су 64 кадета из Мађарске, Бугарске, Републике Српске, Словачке, Аустрије и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару