Дер 28. на Истарском пролећу

Словенац Роберт Вречер победио је у седмој трци „Истраско пролеће“ у категорији 2.2 док је бициклиста из Србије Жолт Дер заузео 28. позицију у генералном пласману.

У последњој, трећој, етапи, од Пореча до Пазина до 130 километра, тријумфовао је у спринту групе од четворице возача Хрват Рогина из Лоборике који је стазу прошао за 2:58,57 часова (просек 43,5 км на час). Друго и треће место припало је Словенцима Фурдију (Сава) и Тратнику (Раденска). У групи од 31 бициклисте који су стигли у времену петопласираног са 29 секунди заостатка на 26. месту био је Јован Зекавица, а на 35. месту Жолт Дер. Пласман осталих српских бициклиста у етапи: 85. Предраг Прокић +1,56, 91. Марко Станковић + 9,05, 113. Драган Спасић - исти заостатак итд.

- Нисам задовољан како су возили старији и искуснији репрезентативци , морају много боље, иако смо на старту сезоне - коментар је Радише Чубрића селектора репрезентације Србије. - Честотике младом Зекавици, ово му је прва јача сениорска трка и за њега је овај пласман одличан. Мало нас је пад Хасановића у другој етапи порометио, јер није стартовао у трећој...Трудићемо се да добијемо неколико позива за трке у Италији и Турској и да до треке Бањалука - Београд 23. и 24. априла попунимо програм...

У генералном пласману, Вречер је освојио жуту мајицу са временом 9:52,55 часова и за 18 секунди претекао Фурдија, а за 24 секунде Рогину. Пласман бициклиста из Србије: 28. Жолт Дер + 2,49, 43. Јован Зекавица + 3,47, 76. Предраг Прокић + 6,58, 93. Марко Станковић + 14,12, 107. Драган Спасић + 16 минута итд. Стартовало 168 завршило 130 бициклиста. У екипној конкуренцији Србија је 13. од 29 екипа (25 завршило трку). Победила је екипа Рабобанк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи