Миоковић прошао квалификације

Репрезентивац Србије у стреличарству Данило Миоковић, забележио је 589 кругова у квалификацијама компаунд стилом (сложени лук, лук са точкићима) на Шампионату Европе у дворани у Поречу и поделио је од осмог до 13. места.

За пласман међу 16 ривал ће му у директним елиминацијама у чевртак 18. марта, према још незваничним резултатима,  бити Француз Себастијан Дусо, 28. у квалификацијама. Гађале су се две серије по 30 стрела на даљину од 18 метара. Миоковић је у првој серији имао 294, у другог 295 кругова. У елиминацијама (1- 32, 2 - 31....) такмичари гађају по 12 стрела на 18 метара на испадање.

Резултат Миоковића је круг бољи од његовог државног рекорда од 588 кругова постигнутог у Београду 2002. После 60 стрела, у конкуренцији 47 стреличара најбољи резултат имао је Норвежанин Мортен Бое од 597 кругова.

Српски јуниорски репрезентативац у дисциплини олимпик, Лука Поповић из београдског клуба Елит арчери, није успео да се квалификује међу 32 такмичара и настави надметање. Забележио је резултат 538 кругова, један од најслабијих у овој сезони и заузео је 43. место. За улазак у 32 била су му потребна 562 круга. У конкуренцији 47 јуниора, после 60 стрела најбољи је био Украјинац Марченко са 592 круга.

Сениорски репрезентативац Елит арчерија Драган Свилановић није успео да се, у дисциплини олимпик стил, пласира међу 32 у уђе у директне елиминације. Заузео је у квалификацијама 39. место са 534 круга (266 и 268).  За 32. место било је потребно 558 кругова. У конкуренцији 40 стреличара, најбољи резултат квалификација постигао је Немац Рорберг 592 круга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи