Куглашице Пионира пред највећим испитом

Куглашице суботичког Пионира налазе се пред највећим испитом ове генерације на фајнал фору Лиге шампиона који ће се одиграти на осам стаза куглане у Бањи Јунаковић од 19. до 21. марта, јер сви досадашњи победници у женској конкуренцији долазе на мегдан Суботичанкама.

Учесници завршног турнира су, уз нашег првака Пионир, и Викторија из Бамберга (Немачка) освајач Лиге шампиона 2003, 2005, 2007. и 2009, Миротекс из Цеља победник 2004. и 2008. и Електромуреш из Тиргу Муреша (Румунија) који има две титуле 2002. и 2006. Пионир је 2009. у Коблаху у Аустрији био други што је највећи успех нашег женског куглања у овом елитном такмичењу..

- Нама је, на неки начин, част да смо у оваквом друштву, али су квалитетни ривали, са друге стране, инспирација да дамо све од себе - каже председник Пионира и играчица Ержебет Молнар Габор. - Рекла сам играчицама, да је и сам пласман на завршни турнир велики успех, али да је спортски желети више, макар да се, као лане, пласирамо у финале...Мени је најважније да одиграмо добро, да забележимо, ако можемо, најбољи резултат у сезони, а ако не буде довољно за пролаз даље, макар ћемо знати да да смо пружили максимум...

Тренер Пионира, Стеван Секереш који води ову екипу већ десет година, неће имати проблема око састава. Ливиа Санто, светска вицешампионка из Бањалуке 2006. осећа мали замор од згуснутог лигашког распореда, а играла је и у мечу јуниорских репрезентација Румуније и Србије прошлог викенда. Играће и Невенка Јоковић, Јасмина Војнић Тунић, Рената Вилов, Ибоја Молнар, Ибоја Тот, Тинде Радојевић, Естела Гере...

У мушкој конкуренцији играће на фајнал фору три екипе које су освајале Лигу шампиона: Викторија из Бамберга је најтрофејнија са три титуле 2003, 2005. и 2009. по једну титулу имају мађарске екипе Сегедин (2006) и Залаегерсег (2008). Четврти учесник немачки Рот вајс нема  титулу, али је последње три сезоне играо на фајнал фору: 2009. је био други, а 2007. и 2008. - трећи! Рот вајс има три узастопне титуле у Светском купу  (Купу шампиона) 2007, 2008. и 2009!

- Састав у Бањи Јунаковић је исти као лане на фајнал фору у Коблаху у Аустрији, када смо освојили треће место - каже првотимац Сегедина, члан златне репрезентације Србије на СП у Детенхајму прошле године Тибор Сел. - Знамо ривале, сви су подједнаки и мислим да ће одлучивати нијансе. Нама је мали проблем што нам се лакше повредио репрезентативац Леванте Какук, а ни ја нисам нешто најздравији, муче ме леђа. Мислим да ће, ипак, све бити у најбољем реду до суботе.

У тиму Сегедина, који је лидер у шампионату Мађарске играју још двојица српских интернационалаца Жолт Киш и Ласло Фекете.

Организатор фајнал фора је клуб Јунаковић из Бање Јунаковић уз велику подршку друштвено спортских и пирвредних организација Апатина. Свечано отварање је у петак увече, полуфинале је у суботу од 10 часова и парови ће се одредити жребом. Мечеви за треће место и финала планинарани су за недељу. У судијском жирију биже и српски интернационални судија Драги Штиковац из Београда. Гост на фајнал фору биће потпредседник Светске куглашке федерације (ФИК НБЦ) и председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић..

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи