Трубачи дочекали шампионке Европе

Шампионке Европе у стрељаштву Бобану Величковић, Андреу Арсовић, Јасну Шекарић и Јелену Аруновић, дочекао је на београдском аеродрому "Никола Тесла" велики број пријатеља стрељачког спорта, по повратку са првенства у норвешком граду Меракеру.

Величковић је у Норвешкој освојила златне медаље ваздушним пиштољем појединачно и екипно, Арсовић злато ваздушном пушком, а Шекарић и Аруновић екипно злато пиштољем.

Добродошлицу уз трубаче пожелели су им званичници нашег стрељачког спорта, бројни стручњаци, представници београдских клубова и чланови породица.

Шампионке су дароване букетима цвећа, а поздравиле су их и две чланице јуниорске репрезентације Србије која је у Меракеру освојила злато ваздушном пушком Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић. Трећа чланица репрезентације Катарина Бисерчић била је у Нишу.

"Од првих репрезентативних акција, са Бобаном Величковић сам најчешће у соби. Догодило се оно најлепше, да смо у Меракеру обе освојиле титуле. На овом првенству се све уколопило да буде како ваља", изјавила је 23. годишња Арсовић.

Искусна шампионка Јасна Шекарић похвалила је младе такмичарке, наводећи да се од наше репрезентације очекивала медаља.

"То је велико оптерећење. Као најискуснија могу са тиме да се носим, али је било лепо што су и Величковић и Аруновић одлично поднеле притисак. Веома смо се радовале екипном злату, а још више када је Бобана Величкови освојила титулу. Оне су наша сјајна будућност", рекла је Шекарић.

Србија је у Меракеру освојила четири златне медаље - две екипне, сениорке пиштољем и јуниорке пушком, као Бобана Величковић пиштољем и Андреа Арсовић пушком.

Допутовали су остали чланови државног тима, који су учествовали на шампионату у Меракеру. Сениорска мушка репрезентација пиштољем (Дамир Микец, Андрија Златић и Димитрије Гргић) била је четврта, док је женска репрезентација пушком (Андреа Арсовић, Аранка Биндер и Јелена Живковић) заузела шесто место.

По броју најсјајнијих трофеја у дисциплинама пушка и пиштољ од Србије је на шампионату у Меракеру била боља само Русија, која је освојила шест златних медаља.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи