Тријумф Чеха у Светском купу

Скијашка репрезентација Чешке тријумфовала је у Купу нација и тако ставила тачку на овогодишње издање Светског купа на стази Кандахар у Гармишпартенкирхену.

На такмичењу које је ове године први пут одржано по куп систему, а селекције су биле састављене од два скијаша и две скијашице, друго место заузела је Швајцарска, треће Аустрија, а четврто Хрватска.

Наступило је 16. националних селекција. Такмичење се састојало од паралелног велеслалома на нешто краћој стази од нормалне, с тим што су се скијашице бориле против скијашица а скијаши против скијаша.

У случају нерешеног резултата 2:2, даље је ишла репрезентација чији је такмичар имао најбоље време.

До полуфинала су стигли Чешка, Швајцарска, Аустрија и Хрватска. У борби за финале Швајцарска је савладала Хрватску 3:1, а истим резултатом Ческа је победила Аустрију.

Репрезентација Ческе у саставу Шарка Захробска, Луси Хрстовка, Ондреј Банк и Кристоф Крижл у финалу је резултатом 3:1 победила и Швајцарску, док је у дуелу за треће место Аустрија била успешнија од Хрватске.

После четири паралелна велеслалома резултат је био 2:2, а Аустријанцима је припала бронза захваљујући чињеници да је Марсел Хиршер имао најбоље време, за стотинку боље од Ивице Костелића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи