Ласе Вирен промотер Београдског маратона

Промотер 22. Београдског Банка Интеза маратона, који ће у српској престоници бити одржан 18. априла, биће четвороструки олимпијски шампион на 5.000 и 10.000 метара Финац Ласе Вирен, најавио је директор традиционалне манифестације Дејан Николић.

"Вирен ће по други пут, после 1996. године, бити промотер Београдског маратона. Његовим доласком желели смо да спојимо традиционално и модерно, као и да подсетимо спортску јавност на последњег аутентичног хероја дугих пруга", рекао је Николић на конференцији за новинаре у градској Скупштини.

Директор Београдскиг маратона је подсетио на подвиг финског атлетичара остварен на Олимпијским играма у Минхену 1972, када је у 12. кругу трке на 10.000 метара пао, али је успео да сустигне ривале и стигне на циљ као први, уз нови светски рекорд.

Један од учесника предстојећег маратона Кенијац Самуел Нганга Њореге, који је 2006. године био "пејсмејкер" Београдског маратона, изјавио је да његови сународници планирају обарање рекорда стазе резултатом око 2.06 сати.

Помоћник градоначелника Београда Радмила Хрустановић позвала је грађане да у суботу изађу на улице главног града и пруже подршку маратонцима.

"Сви који дођу на Београдски маратон, били они учесници или посматрачи, оствариће велику личну спортску победу", рекла је Хрустановићева и подсетила да су све градске службе завршиле посао око обезбеђивања трасе.

У име Организационог одбора 42. Војног првенства света у маратону, које ће бити одржано у оквиру Београдског маратона, учешће представника из 26 земаља света најавио је начелник секретара Војне академије пуковник Бранко Бошковић.

"Наша екипа биће изузетно јака и очекујемо да у генералном пласману такмичење завршимо у првој трећини ", изјавио је Бошковић. Он је подсетио да ће екипу Војске Србије предводити водник Горан Чегар, а чиниће је још војници Никола Стаменић и Сретен Нинковић, док ће боје наше војске у женској конкуренцији бранити Маријана Лукић.

Представници Београдског Банка Интеза маратона и Туристичке организације Београда (ТОБ) потписли су протокол о сарадњи.

"Београдски маратон биће тест наше опште организованости и способности да угостимо учеснике маратона. То ће бити одлична прилика да се Србија експонира и промовише у свету, као и шанса за развој туризма", поручила је директиор ТОБ Гордана Пламенац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару