ОКС за чистију Србију

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић потписали су Меморандум о сарадњи, па ће се ОКС придружити акцији "Очистимо Србију".

Како се наводи у саопштењу ОКС, Олимпијски комитет Србије у сарадњи са Министарством животне средине и просторног планирања овим пројектом жели да допринесе едукацији пре свега школске деце и омладине о неопходности очувања животне средине.

Председник Олимпијског комнитета Србије Владе Дивац истакао је очување животне средине један од основних принципа олимпизма.

"Поред залагања за фер-плеј, образовање, равноправност полова, затим залагања за борбу против допинга и сваке врсте дискриминације, очување животне средине је један од основних принципа олимпизма. Желимо да у сарадњи са Министарством животне средине и просторног планирања, допринесемо подизању свести о неопходности очувања животне средине, пре свега код деце и младих", рекао је Дивац.

Он је додао да мисли да се овом заједничко активношћу даје добар и друштвено одговоран пример сарадње владиног и невладиног сектора у Србији.

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић нагласио је да је ова сарадња веома важна, јер олимпијски дух не подразумева само спорт, већ и промовисање других вредности, а једна од њих је и брига о животној средини.

"Данас је у свету највећа пажња усмерена на повезаност људског здравља и активности које воде до дисхармоније у природи. Кроз 'Олимпијаду' млади ће учити о вредностима које су заборављене протеклих година", рекао је Дулић.

Олимпијски комитет и Министарство посетиће неколико градова у Србији, а познати спортисти ће својим примерима упућивати децу на важност заштите животне средине и значај бављења физичком активношћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи