Недеља изазова за српске бициклисте

Млади репрезентативац Србије Габор Каса (Спартак, Суботица) који је као стипендиста Међународне бициклистичке уније (УЦИ) већ више од месец дана у капму у Бициклистичком центру УЦИ у Еглу крај Лозане, учествоваће на две трке из светског Купа нација за возаче до 23 године. У среду 15. априла возиће на трци Ле Кот Пикар у Француској, а 18. априла на трци „ЛМ тур у Холандији.

- Возио сам у протеклог викенда на трци Купа нација Око Фландрије и освојио сам 38. место са 8,21 минут заостатка у односу на победника Белгијанца Јана Гиселинка који је тешку стазу од 171 км прешао за 4:22, 33 часа - каже Габор Каса. - Друго место освојио је Данац Расмус Гулдхамер са 51 секундом заостатка, док је трећи био Немац Јохан Дегекол са истим временом. Гулдхамер је победио у две етапе на недавној Великој награди Португала, такође за Куп нација где сам био трећи у генералном пласману брдских циљева.

Талентовани Каса је додао:

- Чех Војтех Хацецки из моје екипе Бициклистички центар УЦИ био је на трци Око Фландрије шести са 54 секунде заостатка. Једино смо нас двојица, од шесторице у мом тиму, завршили трку. Био сам у главној групи на последњем брду, али су ноге престале да ме слушају и „пустио" сам..

Небојша Јовановић, српски професионалац у прашакој Спарти, учествоваће од 16. до 19. априла на трци категорије 2.2 за светске бодове Рона - Алпи - Изер у Немачкој.

- Возио сам на неколико крутеријума у Немачкој, који нису моја дисциплина, и помагао сувозачима. Имали смо друго и четврто место. Задовољан сам формом, трка у Немачкој ми одговара, има пуно брда - истакао је Јовановић, који је ове сезоне већ био на постољу када је освојио друго место у етапи на Око Египта.

Српски олимпијац Иван Стевић, са легендом српског бициклизма, власником европског сребра на писти из 1975. у Лозани за младе возаче Миодрагом Маринковићем, путује у Пореч на десетодневне припреме. Учествоваће 19. априла на трци Гран фондо од 180 километра у Поречу.

- Потребне су ми ове припреме, месец дана тренирам и имао сам чак и један шесточасовни излазак на друм, јер желим да трку Бањалука - Београд 25. и 26. априла дочекам потпуно спреман - објаснио је Иван Стевић. - Практично, из Пореча ћу на старт у Бањалуку. Задовољан сам тренутном формом, на трци Око Београда - Делта тур у недељу био сам други и добро сам се носио са возачима који имају много више километра у ногама од мене...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару