Али Арсалан представник Србије на СП у рвању у неолимпијским категоријама

На Светском првенству у рвању у неолимпијским категоријама, које се од 28. до 31. октобра одржава у Тирани, Србија ће имати једног представника. У категорији до 72 килограма боје наше земље браниће Али Арсалан који је претходне две године освојио чак три медаље на великим такмичењима.

Арсалан је био шампион света 2022. године, окитио се и бронзом на Светском првенству прошле године, а има и бронзу са шампионата Европе такође из 2022.

"Ти резултати који је Арсалан бележио несумњиво га сврставају у ред фаворита за одличје и на плантераном шампионату у Албанији", каже тренер репрезентације Србије Војислав Трајковић и потом додаје:

"Имали смо веома опсежне припреме. Две недеље смо провели у Поречу, потом смо 10 дана тренирали у Зрењанину. Већ седам дана смо у Тирани, Али је здрав и мислим потпуно спреман за све изазове који га очекују и зато се с правом надамо врхунском домету", констатовао Трајковић.

Он је нагласио да ће конкуренција бити жестока:

"Ако је судити по пријавним листама, све оно што вреди и има квалитет у овој категорији до 72 килограма биће у Тирани и многи међу њима циљаће медаљу. Управо из тог разлога, много тога ће зависти и од самог жреба, али верујемо да Али Арсалан може да оствари добар резултат", закључио је Трајковић.

Светски шампионат у неолимпијским категоријама (до 55, 63, 72 и 82 килограма) биће последње репрезентативно такмичење у овој години, а најбољи српски рвачи у финишу сезоне такмичиће се у својим клубовима у Суперлиги и борити се за титулу шампиона Србије. 

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи