Заказан реванш Усика и Фјурија, победник неће бити апсолутни шампион у тешкој категорији

Величанствена боксерска година завршиће се реваншом између Олександра Усика и Тајсона Фјурија 21. децембра у Ријаду, недавно су саопштили организатори. Боксери у тешкој категорији бориће се за ИБО, ВБЦ и ВБО појасеве чији је тренутни власник Усик. Овога пута, победник неће понети звање апсолутног светског шампиона у тешкој категорији.

Украјинац Олександр Усик, 19. маја постао је први апсолутни светски шампион у тешкој категорији, први после 25 година када је Ленокс Луис бити неприкосновени у овој класи.

Усик је савладао Фјурија из Уједињеног Краљевства подељеном одлуком судија и постао власник појасева у ВБЦ, ВБО, ВБА и ИБФ верзији. Истовремено, нанео му је први пораз у каријери.

Усик је недуго после великог подвига, тачније 26. јуна препустио појас у ИБФ категорији, а за новог шампиона именован је Данијел Дубоа који је претходно нокаутом савладао хрватског тешкаша Филипа Хрговића. Дубоа је 21. септембра титулу потврдио у мечу против Ентонија Џошуе на Вемблију.

Реванш меч Усика и Фјурија заказан је за 21. децембар, поново у "Краљевској арени" у Ријаду. Тачно време борбе биће утврђено недељу дана пре догађаја, али се очекује да почне сат после поноћи.

Дуел двојице величанствених боксера у првом мечу био је прави спектакл у коме је било осцилација на обе стране, али је ипак меч оправдао очекивања и епитет такозваног "меча века". На крају двојица судија бодовали су за Усика 114:113 и 115:112, а један за Фјурија 114:113.

Овога пута, победник неће добити понети звање апсолутног светског шампиона у тешкој категорији, јер је ИБФ титула, као што је поменуто, у витринама Дубое.

Тајсон Фјури, 1. јун 1988. године

Скор: 34-1-1, 24 победе нокаутом;

Висина: 206 центиметара;

Распон руку: 216 центиметара;

Тежина: око 123,5 килограма;

Став: Конвенционални.

Олександр Усик, 17. јануар 1987. године

Скор: 22-0, 14 нокаутом;

Висина: 190,5 центиметара;

Распон руку: 198 центиметара;

Тежина: око 100 килограма;

Став: Контрагард.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи