Стрељаштво: Србија са осам стрелаца на Лиги шампиона у Београду

Београд ће у петак и суботу бити домаћин Лиге шампиона ваздушним оружјем, а Србију ћепредстављати осам стрелаца, саопштено је из Стрељачког савеза Србије.

Такмичење ће бити организовано у сали београдског хотела "Фалкенштајнер".

"Србија, као домаћин, има обезбеђено учешће и на турниру пушком и пиштољем, а уз наш тим учествоваће још по три репрезентације на основу појединачних европских ранг листи састављених према бодовима. које су пласманима на великим такмичењима у 2024. скупили чланови националних тимова. Свака екипа је састављена од по два мушкарца и две жене", саопштио је ССС.

Србију ће у дисциплини ваздушни пиштољ представљати Дамир Микец, Димитрије Гргић, Јелена Тодоровић и Јована Тодоровић.

У дисциплини ваздушна пушка за Србију ће се такмичити Лазар Ковачевић, Миленко Себић, Теодора Вукојевић и Александра Хавран.

"Партнерка Дамира Микеца у златном олимпијском микс тиму, Зорана Аруновић, пропушта такмичење из истог разлога због кога је одустала од финала Светског купа у Њу Делхију. Зорана је последња два месеца имала доста обавеза и активности везаних за њене улоге у спортским комисијама Олимпијског комитета, Европског олимпијског комитета и Антидопинг агенције Србије, па није у правој форми", наводе из ОСС.

Поред Србије учествоваће Немачка (пушка и пиштољ), Италија (пушка и пиштољ), Турска (пиштољ) и Норвешка (пушка).

У петак од 10.30 до 17.30 биће одржани полуфинални мечеви. Обе селекције Србије ће се у полуфиналу састати са Италијом. Меч српских и италијанских стрелаца пушком почиње у 10.30, а дуел истих селекција у полуфиналу ЛШ пиштољем биће одржан четири сата касније. Преостала два полуфинала су Норвешка - Немачка (пушка у 12.30) и Немачка - Турска (пиштољ у 16.30).

Победници полуфинала ЛШ ће се у суботу борити за злато, а поражени за бронзу. Сем екипног биће одржано и ревијално појединачно такмичење, у коме ће учествовати по двоје стрелаца из сваке екипе.

субота, 26. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи