Шекарићева четврта са најбољом финалном серијом

Јасна Шекарић, олимпијка Црвене звезде освојила је одлично четврто место у финалу првог Светског купа у Чангвону у Кореји у гађању МК пиштољем са 786,7 (581) круг. Имала је најбољу финалну серију од 205,7 кругова (четири серије по пет метака брзом паљбом, погоци се оцењују на децималу) и то јој је помогло да са шестог места после основног дела дође до четврте позиције!

- Веома сам задовољна јер је овом мој најбољи финални резултат од када се гађа плеј оф по новом систему 20 метака брза паљба - истакла је Јасна Шекарић, која је 2005. на овом такмичењу била шеста МК пиштољем. - Добро сам гађала оба дела, прецизно и брзом паљбом, иако на први поглед резултати то не показују. Нисам, на пример, имала ни једну осмицу у оба дела, а „далеке деветке" сам имала једну у прецизном делу и можда три или четири у брзој паљби што показује да сам била доста сигурна. Биће још боље  у наставку сезоне, за брзу паљбу треба доста тренинга да се стекне сигурност. Имала сам у прве две серије брзом паљбом од по пет метака чисту стотку, касније сам мало попустила и укупно сам завршила са 291 круг  - 100, 95 и 96 и са оних 290 у прецизном делу стартовала у финалу са 581 кругом.

Финале је гађала - одлично. Само три деветке (9,5 - 9,8 - 9,9) у 20 метака и одличних 205,7 кругова, тако да је умало престигла Стефани Турман из Немачке која је имала круг бољи резултат основног дела. На крају је Јасни Шекарић недостајало 0,5 кругова до медаље... Победила је Јан Ву (Кина) са 790,5 (586) кругова испред Јулије Бондареве из Казахстана  788,9 (589)  кругова и Немицие Стефани Турман са 787,2 (582) круга. Финале је вредело 580 кругова

Своју другу дисциплину, ваздушни пиштољ, Шекарићева гађа у понедељак 13. априла.

Остали резултати (Србија није имала представнике) - ваздушна пушка, жене: Вен Јин (Кина) 500,6 (396), Јиећионг Ксие (Кина) 500,5 (398), Да Хие Ли (Кореја) 499,7 (398). Финале вредело 395, три такмичарке распуцавале за два места у финалу.

МК поштољ- мушкарци: Ох Јонг Јин (Кореја) 674,6 (575), Леони Екимов (Русија) 665 (573), Михаил Неструјев (Русија= 662,2(567) итд. Финале 555 кругова, двојица распуцавала за једно место у плеј офу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару