Читај ми!

Стојковић: Велики резултат српског каратеа

Србија је на Првенству Балкана за децу у каратеу, одржаном у Истанбулу, у генералном пласману заузела друго место, а такмичари у младим узрасним категоријама освојили су чак 34 медаље, што је велики резултат српског каратеа, рекао је за Тањуг Страхиња Стојковић, председник Београдског карате савеза.

Према његовим речима, београдски каратисти освојили су 16 медаља, што је још једном показало да је квалитет и рад стручњака у Београду увек на изузетном нивоу”.

“Ови такмичари у млађим узрасним категоријама представљају будућност српског каратеа и ја се искрено надам да ћемо за пар година моћи да гледамо неку нову Јовану Прековић, Стефана Јоксића, Слободана Битевића, Јелену Миловојчевић”, рекао је Стојковић.

Бранко Вучковић, тренер репрезентације Србије и Карате клуба "Самурај", подсетио је у изјави за Тањуг да је на Првенству Балкана за децу учествовало преко 1.500 такмичара из 12 земаља, такмичари из Србије на овом најмасовнијем такмичењу до сада освојили су 10 златних медаља, 6 сребрних и 18 бронзаних и у генералном пласману заузели друго место иза Турске.

“Из Београдског карате савеза наступило је 90 такмичара, 53 у борбама и 32 у катама уз 5 наступа у катама екипно и укупно су освојили 4 златне медаље, 2 сребрне и 7 бронзаних”, рекао је Вучковић.

“За мене ова медаља представља један велики успех и подстрек за даљи рад. Конкуренција је била велика, али и одлична”, рекао је за Тањуг Видак Мацановић, репрезентативац Србије и каратиста клуба "Самурај", који је освојио сребрну медаљу.

Он је додао да је и прошле године учествовао на Балканском првенству, али ове године је такмичење било масовније, а наши такмичари ће га, како каже, посебно памтити.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије