Читај ми!

Велимир Стјепановић: Једва чекамо да запливамо за Србију на ЕП у Београду

Капитен пливачког тима Србије Велимир Стјепановић уочи почетка Европског првенства у воденим спортовима уБеограду истакао да наши репрезентативцу нестрпљиво исчекују почетак највећег континенталног надметања на домаћем терену. Првенство је уједно и последња шанса за пливаче да се домогну виза за Олимпијске игре у Паризу.

Европско првенство у воденим спортовима биће одржано у Београду од 10. до 23. јуна. На континенталном шампионату у воденим спортовима учествоваће такмичари из више од 40 земаља у четири дисциплине на три локације у главном граду Србије.

Такмичари из више од 40 земаља надметаће се за медаље у четири дисциплине: пливању, уметничком пливању, скоковима у воду и пливању на отвореним водама.

Сви смо вредно и напорно тренирали протеклих месеци, уложили доста труда, и једва чекамо да скочимо у базен и запливамо за Србију.“, изјавио је Стјепановић.

Капитен пливачког тима је истакао да је веома срећан што ће заједно са осталих 30 репрезентативаца у пливању наступити пред домаћом публиком.

"Ово је одлична прилика да наши млађи чланови, који нису наступали на великој сцени, одмере снагу са најбољим европским такмичарима и покажу да Србија има пуно талената у воденим спортовима. Сви смо вредно и напорно тренирали протеклих месеци, уложили доста труда, и једва чекамо да скочимо у базен и запливамо за Србију", рекао је Стјепановић на конференцији за медије.

Програм на ЕП отвара такмичење у уметничком пливању које ће се одржати од 10. до 14. јуна у СРЦ "25. мај - Милан Гале Мушкатировић", да би два дана касније, 12. јуна, почело и такмичење у пливању на отвореним водама на Ади Циганлији.

Од 17. до 23. јуна на програму ће бити пливање у СРЦ "25. мај - Милан Гале Мушкатировић", а у истом периоду ће се у СЦ "Кошутњак" организовати такмичење у скоковима у воду.

Београд ће од 26. јуна до шестог јула бити и домаћин Европског првенства у воденим спортовима за мастерс категорију.

Укупно ће бити више од 2.000 учесника, а спортисти ће одмеравати снаге у девет дисциплина на четири локације. Они ће се борити за златна, сребрна и бронзана одличја са традиционалним српским мотивима у домаћој производњи која ће бити додељивана најуспешнијима током чак 73 церемоније.

Извршни директор Европског првенства у воденим спортовима Немања Свјетличић изјавио је да је Србија веома почаствована што ће бити домаћин континенталног шампионата.

"Веома смо почаствовани што ћемо бити домаћини једног оваквог скупа, који по значају и величини свакако улази у ред највећих спортских такмичења икада одржаних у Србији. Током претходних месеци смо напорно радили на обнови постојеће инфраструктуре. Трудили смо се да спортистима омогућимо најбоље могуће услове и верујемо да ће из наше земље понети не само медаље, већ и најбоље утиске и жељу да се поново врате у Београд", истакао је Свјетличић.

Целокупна организација ЕП трајала је свега шест месеци, а то је, према мишљењу председнице Пливачког савеза Србије Снежане Жугић, велики подвиг, поготово ако се узме у обзир да припреме за спортске манифестације овог типа трају и до две године.

"У веома кратком року успели смо да обавимо јако добар посао и драго ми што ће наш рад сада бити крунисан почетком такмичења. Наши репрезентативци су расположени и спремни да покажу своја умећа пред домаћом публиком. Посебно бих желела да истакнем да смо током читавог процеса имали велику помоћ више од 800 наших волонтера који су све време били пуни позитивне енергије. Захваљујем се и председнику Србије и Влади Републике Србије на огромној подршци и поверењу да нашу земљу представимо у најлепшем светлу", изјавила је Жугић.

Спортски директор Европске пливачке федерације (ЛЕН) Апостолос Цагаракис изјавио је да је Србија још једном показала да воли спорт.

"Свесни смо да је било веома изазовно за кратко време обновити комплетну базенску инфраструктуру и организовати комплетно такмичење по стандардима ЛЕН-а, али морамо истаћи да је Србија још једном показала да воли спорт, да је земља спорта и да ЛЕН није погрешио што ју је изабрао за домаћина европског шампионата. Свим такмичарима желимо пуно среће, да достојно, фер и спортски, представљају земље из којих долазе и да заједно из Београда пошаљемо поруку у свет да спорт уједињује све земље и нације", закључио је Цагаракис.

 

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару