Марко Бојковић после најбржег нокаута у каријери: Тактика је била таква, али нисам очекивао толико брз завршетак борбе

Гост Дневника један РТС-а били су кикбоксер Марко Бојковић и његов тренер Иван Ђорђевић који су говорили о успесима на претходна два такмичења, Балканском шампионату у Бару и вечери ФНЦ-а 17 у Београдској арени.

На Балканском шампионату у Бару, српски кикбоксери освојили су 24 медаље, 16 златних, четири сребрне и четири бронзане. У суботу, у пуној Београдској арени, одржано је спектакуларно вече ММА борби Ахилеј ФНЦ 17. Присутне је највише одшевио борац Ахилеј академије, Марко Бојковић који је остварио најбржу победу.

Бојковић је за само 15 секунди нокаутирао Бразилца Переиру.

"Спремали смо се за то, тактика је била оваква. Нисмо очекивали да ће нокаут уследити овако брзо, али ето веровао сам свом тиму и уписао сам најбржу победу у својој каријери, али и у овој организацији. Переира има 10 победа нокаутом, шампион је, ово је за мене био идеалан сценарио јер ћу моћи већ за месец дана поново да се борим", рекао је ММА борац.

Тренер Иван Ђорђевић истакао је да је овај догађај био највећи тог типа у југоисточној Европи.

"Ово је у југоисточној Европи највећи ММА догађај организован деценијама уназад. Када посматрамо генерално борилачку сцену, деценијама се није десило да неко оволико људи доведе на једно место. То је било преко 17.000 људи и очекујемо тачан број да можемо то да објавимо", рекао је Ђорђевић.

Додаје да има интересантну анегдоту коју може да препричава у наредном периоду, јер чак није стигао ни да види нокаут.

"Морам признати да то ће бити једна веома интересантна анегдота. Ја, што имам обичај да пустим штоперицу да бих гледао колико меч траје, да бих могао да му дајем инструкције. Момент када сам кренуо да пустим штоперицу је био момент када је он нокаутирао противника и ја то практично нисам ни видео. Ово је најбржа победа у овој организацији од када она постоји, али и савршен сценарио је за нас, јер као што је Марко рекао, сада можемо да се припремамо релативно брзо за следећи меч", рекао је тренер Марка Бојковића.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије