Читај ми!

Српски боксери и боксерке без норме на Тајланду - на ОИ Абасов, Шадрина и Ћирковић

Српски боксери и боксерке нису успели да освоје ниједну олимпијску норму на последњем квалификационом турниру у Бангоку, па ће тим у Паризу представљати Вахид Абасов, Наталија Шадрина и Сара Ћирковић.

Абасов и Шадрина су место обезбедили прошле године на Европским играма у Кракову, а Ћирковић у марту на квалификационом турниру у Италији.

Најближа норми на Тајланду била је европска шампионка Кристина Калухова, али је на последњој препрецј заустављена од Узбекистанке Камидове Навбакор.

Србију је у Бангкоку представљало осморо боксерки и боксера, а само су Кулухова и Нина Радовановић више од једанпут улазиле у ринг.

Радовановићева је савладала Михаелу Костину Бадеску из Румунике, али ју је потом једногласном одлуком судија победила Мекензи Рајт из Канаде.

Душан Велетић изгубио је од Ахмеда Хагага из Аустрије, кога је победио на Европском првенству у Београду, а исто се десило Анђели Бранковић, пошто је поражена Туркиње Езре Јилдиз Караман, коју је савладала у дворани "Александар Николић".

Владимира Мирончикова у првој рунди победио је домаћи боксер Вирапон Џонгџохо, Алексеј Шендрик изгубио је од Ашката Култајева из Киргистана, Омер Аметовић од Давида де Пиње са Зеленортских острва, а Садам Магомедов од Нурија Силаба из Авганистана.

 

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије