Читај ми!

Влада донела решења о наградама за Арсић, Стојића, Граовца, Микеца и Бачулова

Влада Србије донела је на седници решење о додели новчаних награда у износу од 20.000 евра у динарској противвредности репрезентативки Србије у веслању Јовани Арсић за освојену златну медаљу на Европском првенству у Сегедину у олимпијској дисциплини женски скиф. Награда је у истом износу додељена и њеном тренеру Николи Стојићу.

Новчана награда у износу од 10.000 евра у динарској противвредности додељена је и Зорану Бачулову, тренеру Саре Миљковић, која је освојила бронзану медаљу на Европском првенству у боксу у Београду.

У саопштењу након седнице Владе Србије наводи се да је донето и Решење о додели националног спортског признања Филипу Граовцу за освојену златну медаљу на Светском првенству у параолимпијској спортској дисциплини - атлетика, бацање чуња у Паризу 2023. године.

У саопштењу се додаје да се признање додељује као доживотно месечно новчано примање у висини две и по просечне нето зараде у Србији за децембар претходне године. 

Такође, донето је и Решење о усклађивању права на национално спортско признање српском репрезентативцу Дамиру Микецу који је постигао вреднији резултат у односу на онај на основу којег је стекао право на национално спортско признање када је освојио сребрну медаљу у стрељаштву на Олимпијским играма у Јапану 2021. године. 

Тим решењем, се, како наводе, утврђује да Микецу припада национално спортско признање у износу од две и по просечне нето зараде у Србији за децембар претходне године. 

"Доношење решења је од веома важног интереса за развој и афирмацију спорта, бољу мотивацију и припрему спортиста за постизање што бољих резултата који ће допринети афирмацији наше државе, па је самим тим од великог значаја и интереса за Србију", наводи се у саопштењу Владе Србије.

Подсећају да се национално признање додељује се спортистима, држављанима Србије, освајачима медаља на Олимпијским играма, Параолимпијским играма, Шаховској олимпијади, светским и европским првенствима у олимпијским и параолимпијским спортским дисциплинама или носиоцима светског рекорда у олимпијским и параолимпијским спортским дисциплинама, освајачима ДЕЈВИС Куп-а или ФЕД Куп-а Међународне тениске федерације. 

Чланови Владе Србије дали су сагласност и на кандидатуру Спортског савеза глувих за организовање 18. појединачног Светског првенства за глуве и наглуве у шаху у Београду 2024. године и у те сврхе определили милион динара. У саопштењу Владе Србије након седнице, подсећају, везнао за дату сагласност да је организација међународних и националних спортских такмичења од значаја за Србију.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије