Читај ми!

Деца у Панчеву уживала на Борковићевом штанду на Сајму спорта

У склопу манифестације Европска недеља спорта у Панчеву одржан је Сајам спорта под називом "Сајам спорта у граду спорта".

Ова манифестација је окупила велики број посетилаца, а посебну пажњу је привукао штанд најбољег српског и балканског аутомобилисте свих времена, Душана Борковића.

Борковић је изјавио да му је драго да се његов родни град развија и да га радује велики број деце која су присуствовала сајму.

"Велика ми је част и задовољство што сам данас овде, у свом родном граду Панчеву, и што имам прилику да учествујем на овом сјајно организованом Сајму спорта. Панчево се заиста развија и напредује из године у годину, и поносан сам што могу да кажем да сам Панчевац. Посебно ме радује ентузијазам стотине деце која су данас била са нама, учествовала у спортским активностима и учила о безбедности у саобраћају. У овом сјајном друштву сам напунио батерије за следећу трку у ФИА ТЦР Светском првенству која ће бити у Америци 8. јуна", изјавио је Борковић.

На овом штанду, малишани су имали прилику да се играју на симулатору тркачке вожње, што је изазвало велико одушевљење међу најмлађима.

Штанд Душана Борковића посетили су и представници Министарства унутрашњих послова, председник Спортског савеза Панчева Слободан Битевић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић и Полиција Панчева.

Званичници су малишанима преносили важна знања о безбедности у саобраћају, уз посебно истицање да улица није тркачка стаза.

Директор Агенције за Безбедност Саобраћаја Републике Србије Бранко Стаматовић рекао је да играонице које су одржане имају за циљ већу безбедност деце у саобраћају.

"Агенција за безбедност саобраћаја организовала је дружење са 'Пажљивком' како би деца кроз игру учила о безбедности у саобраћају. Циљ је већа безбедност деце, да се осамостале у саобраћају и да буду безбедна на путу од школе до куће. Агенција, уз подршку локалних самоуправа и надлежних организација, тежи да оствари 'Визију 0' без погинуле деце до 2030.године, кроз разне превентивно - едукативне кампање, што ће се наставити и у наредном периоду", изјавио је Стаматовић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије