Рвачи Пролетера освојили титулу шампиона Србије у конкуренцији јуниора

Рвачи зрењанинског Пролетера освојили су тутулу шампиона Србије у конкуренцији јуниора на првенству које је одржано у "Кристалној дворани" у Зрењанину. На државном првенству грчко-римским стилом за рваче до 20 година Зрењанинци су стигли до пехара пошто су освојили 147 бодова.  

Рвачи Пролетера освојили титулу шампиона Србије у конкуренцији јуниора Рвачи Пролетера освојили титулу шампиона Србије у конкуренцији јуниора

Друго место на првенству у Зрењанину припало је Рвач̣ком клубу Соко из Сомбора са 121 бодом, док су треће место освојили рвачи суботич̣ког Спартака са 70 бодова.

Јуниорски ш̣ампионат Србије био је изузетно масован. Учествовала су 24 клуба, а селектор репрезентације Србије Милорад Докманац био је веома задовољан квалитетом приказаних борби.

"На делу смо видели све наше најбоље рваче узраста до 20 година, који ће наступити на овогодишњем Европском првенству у Новом Саду почетком јула. Било је неколико дилема око састава националног тима за шампионат, али након овог турнира све је много јасније. У сарадњи са националним тренерима Ђорђем Миолским и Кристијаном Фрисом одредио сам и саставав наше јунирске репрезентације", истакао је Докманац.

Србију ће на овом шампионату представљати деветорица рвача: Александар Бераров (60 кг), Дејан Беркец (63 кг), Ное Поч (67 кг), Залан Пек (72 кг), Огњен Јаковљевић (77 кг), Милош Перовић (82 кг), Андрија Михајловић (87 кг), Бранко Ђукић (97 кг) и Марко Супић (130 кг).

По речима селектора Докманца, на припреме ће бити позвани и Огњен Тодосијевић и Антал Вамош, а припреме ће бити спроведене у два дела у Зрењанину и Кањижи.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије