Вучић угостио боксерску репрезентацију Србије

Председник Александар Вучић угостио је боксерску репрезентацију Србије, која је на недавно одржаном Европском првенству у Београду освојила историјских 20 медаља, и том приликом им се захвалио што су вратили децу у боксерске сале.

Српски женски тим освојио је 11 медаља, од чега три златне (Сара Ћирковић, Наталија Шадрина и Кристина Калухова), док је мушки тим стигао до девет одличја, а најсјајније је освојио Јован Николић.

У укупном поретку на шампионату Србија је заузела друго место, одмах иза Русије.

"Хвала што сте вашим радом и успесима вратили велики број клинаца у боксерске сале. Оно што могу да обећам, иако је ту било протоколарних проблема, је да ћете већ следеће недеље добити награде, а то није мали новац", (20.000 евра, за злато, 15.000 за сребро и 10.000 за бронзу), истакао је Вучић.

Председник сматра да ће боксери освојити још доста медаља.

"Уверен сам да ћете нас још много пута обрадовати. Знам да откад је Сара дошла из Братунца код нас највећи део Републике Српске додатно навија за нас, захвалан сам и нашим српским Рускињама Шадрини и Калуховој, Николићу и свима другима. Жене су као и увек успешније, макар за медаљу или две", констатовао је Вучић.

Додао је да ће ускоро бити завршен Национални боксерски центар. 

"Ко оде у Париз имаће одличну подршку, а ви остали се спремајте за Лос Анђелес. Ми ћемо ускоро да решимо проблеме, мање финансијске, више легалне природе да се заврши Национални боксерски центар, надомак ЕXПО-а, у блоку 71, на Новом Београду. Лепо да се одморите, а онда на још тежи рад, позивам још једном децу да уђу у сале, то је нешто што ће нам доносити много медаља. Поносни смо на вас и хвала још једном", поручио је Вучић.

Делегацију Боксерског савеза Србије предводио је председник Ненад Боровчанин, а на пријему су били и селектор мушког тима Милан Пиперски и селектор женског тима Мирко Ждрало. Пријему присуствовао и министар спорта Зоран Гајић.

Србија, за сада, има троје квалификованих боксера за Олимпијске игре у Паризу - Сара Ћирковић, Наталија Шадрина и Вахид Абасов.

Прилику да им се придруже имаће још неколицина боксерки и боксера на квалификационом турниру на Тајланду од 21. маја до 3. јуна.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара