Читај ми!

Најбољи бокс у Београду – почиње Европско првенство

Шампионат Европе у боксу за сениоре и сениорке, уз учешће 337 такмичара (216 у мушкој и 121 у женској конкуренцији), почиње данас у Београду.

Првог дана Европског првенства у боксу биће одржано десет борби, а од 19.00 почиње свечана церемонија отварања са богатим програмом у Хали "Александар Николић".

Публика у Београду гледаће до 28. априла најбоље боксерке и боксере Европе у мисији освајања медаље и трона европског шампиона.

Од 19. до 25. априла борбе ће се водити у две сесије у два ринга истовремено. Прва сесија почиње од 15.00, друга од 17.15.

Дан паузе биће 26. април, а финала су заказана за 27. и 28. април, када се шампионат завршава.

Боровчанин: Београд поново центар светског бокса

Председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин рекао је на конференцији за медије у Скупштини града да су Србија и Београд поново центар светског бокса.

"Верујем да ћемо врхунском организацијом оправдати подршку, послати сјајну слику у свет, а да ће боксери направити резултат који ће златним словима бити исписан у историји српског спорта", нагласио је Боровчанин.

Истакао је да се први пут у историји Европско првенство за мушкарце и жене одржава заједнички и то у дворани "Александар Николић", где је 1973. године одржан први шампионат.

Боровчанин је захвалио на подршци Влади Србије, Министарству спорта, Граду Београду и председнику Србије, као и Светској боксерској федерацији (ИБА) која је обезбедила наградни фонд од милион долара.

На конференцији за медије обратили су се и државни секретар за спорт Марко Кешељ, градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић, председник Европске боксерске федерације (ЕУБЦ) Јоанис Филипатос и генерални секретар Кирил Шекутјев.

Европско првенство у боксу је највеће такмичење за такмичаре у олимпијском боксу у Европи, које организује Европска боксерска федерација (ЕУБЦ).

среда, 01. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво