Читај ми!

ОКС: Србија са седам спортиста на Зимским олимпијским играма младих у Гангвону

Србију ће на Зимским олимпијским играма младих у Гангвону представљати седморо спортиста, саопштено је на седници Извршног одбора Олимпијског комитета Србије.

У саопштењу Олимпијског комитета Србије наводи се да је на седници усвојена коначна бројчана пријава спортиста, тренера и чланова Мисије ОКС за предстојеће Зимске олимпијске игре младих, које ће се одржати од 19. јануара до првог фебруара 2024. године у Гангвону.

"Нашу земљу ће на овом такмичењу представљати седморо спортиста у пет спортова, и то у крос-кантрију, скелетону, брзом клизању, биатлону и алпском скијању", наводе из ОКС.

Чланови Извршног одбора ОКС-а су усвојили измене и допуне листа категорисаних спортиста у оквиру програма.

У саопштењу из ОКС наводи се да је донета и одлука о националним гранским спортским савезима који ће бити корисници програма Олимпијске солидарности у 2024. години.

"Чланови ИО ОКС су усвојили измене и допуне листа категорисаних спортиста у оквиру спортских програма ОКС, уз констатацију да се програм 'Париз 2024' завршава у текућој години са 82 спортиста, док 'Развојни програм' на завршетку календарске године има укупно 62 спортиста. Џудиста Немања Мајдов прешао је из друге у прву категорију на основу освојеног првог места на овогодишњем ЕП, док је џудисткиња Марица Перишић прешла из треће у другу категорију као актуелна вицешампионка Европе", саопштено је из ОКС.

"Млада џудисткиња Јована Чакаревић остварила је критеријумски резултат за боравак у Развојном програму (седмо место на СП за јуниоре 2023). Усвојене су листе категорисаних спортиста у оквиру новог програма 'Олимпијска категоризација Париз 2024', који стартује првог јануара 2024. године и који ће у том тренутку бројати 72 спортиста из индивидуалних грана спорта, као и шест екипа из тимских спортова".

"Овај програм има првенствено за циљ наставак финансирања квалификованих спортиста за ОИ у Паризу, као и финансирање оних који које систем квалификација међународних спортских федерација препознаје као спортисте који су тренутно у симулацији близу испуњавања задатих стандарда", додаје се у саопштењу ОКС.

Чланови ИО ОКС су информисани о току припрема српских спортиста за наступ на предстојећим ОИ у Паризу.

"ИО ОКС донео је одлуку о корисницима за реализацију програма Олимпијске солидарности. Српски атлетски савез биће корисник програма који је намењен за обуку тренера националних гранских спортских савеза - Развој националног спортског система. С друге стране, Бициклистички савез Србије, Савез за синхроно пливање Србије и Пливачки савез Србије добили су програм под називом 'Технички курс за тренере'", закључује се у саопштењу ОКС.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара