Читај ми!

Тркачи из Србије покорили Атакаму

Тим Србије победио је у трци кроз најсуровију пустињу на свету Атакаму у дужини од 500 километара. Тркачи су оборили рекорд за чак два сата и сада износи 34 сата и 55 минута.

Такмичари из Србије су савладали препреке на једном од најзахтевнијих изазова на свету, висинску разлику од нула до чак 3.500 метара надморске висине и иза себе оставили 15 екипа из целог света.

"Ово је сигурно трка са најекстремнијим условима у којим смо ми учествовали. Температурне разлике су од 5 до 44 степена преко дана, увече 5. Трчи се од Икикија који је на 0 метара надморске висине на пацифику до 2.500 метара надморске овде у Сан Педру. Попели смо се на врхове 3.000. и 3.400 метара. Укупно смо се попели на 6.000 метара", навео је капитен тима Алекса Јовановић

"Имали смо све врсте пехова, а наравно ту су били и противници, друге екипе. Било је бржих екипа, домаћих екипа који су знали терен, али наша организација. наша логистика, припрема и сав тај супорт тим који је нас подржавао је одрадио огроман део посла и довели нас овде где јесмо сад. Посебан коризитет је што смо поставили рекорд стазе за два сата", истакао је Јовановић.

14 тркача из Србије ушло је у циљ држећи се за руке, симболизујући да је победа резултат удружених напора и тимског рада.

У трци од Икикеа до Сан Педра, једино правило је да тркачи морају да стигну од старта до циља трчећи у најкраћем могућем времену, а проналажење пречица које скраћују пут и уштеде време је дозвољено, омогућавајући такмичарима да остваре предност.

недеља, 25. фебруар 2024.
10° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво