Читај ми!

Маљковић: Новак је бољи од Џордана, Јокић је велики уметник

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић у Јутарњем програму говорио је о шансама кошаркашке репрезентације Србије на Олимпијским играма у Паризу,

Маљковић је гостовао у сегменту Јутарњег програма под називом "Пут до Париза", где је навео да олимпијски тим Србије може да буде још бројнији.

"Јако сам задовољан, имамо још много прилика у индивидуалним спортовима за још коју коту. Србија је у Токију била једина са односом момака и девојака 50-50. Чини се безазлена, али је врло занчајна информација кад се мало боље поразмисли", рекао је Маљковић.

Чувени кошаркашки тренер Маљковић је навео да наш тим може да се носи са "дрим тимом" Американаца, уколико они дођу некомплетни. Нарочито истиче успех на Мундобаскету без Мицића, Калинића и Јокића.

"Одлазак три таква играча буди мотив код осталих. Сви они имају име и презиме и пуно пута се то у спортској пракси показало. Знао сам. Тај тим није имао слабу тачку, Пешић то одлично ради. Могу Американци да прете, не верујем да ће доћи у комплетном саставу. Верујем да ће доћи Јокић, Мицић и Калинић, нисам разговарао са Јокићем. Ако Америма фали неки играч, ту смо са њима", истакао је Маљковић.

Члан "Куће славних" је говорио и о значају Николе Јокића.

"Ако се негде кошарка приближава уметности, онда је то у додавању. Ми имамо великог уметника који све остале чини бољима, а кад је тешко узима лопту и даје кош. Он је врло битан играч. Не треба да се заборави ни Мицић, који је био неколико година најбољи играч Европе", навео је Маљковић уз опаску да сви европски играчи имају додатне потешкоће да се снађу у НБА лиги.

"Сви играчи који на леђима имају 'made in Europe' (направљено у Европи), сви су против њих", додаје Маљковић.

Маљковић је говорио и о Новаку Ђоковићу, коме је највећи преостали циљ злато за Србију, које никако да освоји.

"Ко год је једном попио кафу са мном зна колико волим Џордана. Новак Ђоковић је бољи од Мајкла Џордана, најбољи спортиста свих времена. Кренуо је од Копаоника,тренирао по празним базенима као и Ана Ивановић, мајка му је имала малу седвичарницу, отац јурио, позајмљивао новац,...Новак је сам направио све ово. Џордан је имао компаније иза себе и много му је било лакше. У Токију је Новак био нон-стоп са нашим спортистима у олимпијском селу. Била му је велика грешка што је играо дубл по јапанском сунцу", изјавио је Маљковић.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара