Читај ми!

Селектор шаховске репрезентације Перуновић за РТС: Момци су били сјајни, исписали смо историју српског шаха

Селектор шаховске репрезентације Србије Миодраг Перуновић изјавио је након освајања златне медаље на Европском првенству да је екипу красила сјајна атмосфера и да је овим резултатом исписана историја српског шаха.

Шахисти Србије су у Будви освојили прву златну медаљу на европским првенствима.

"Постигли смо огроман успех ког вероватно нисмо још ни свесни. Екипа је била феноменална од почетка до краја, победили смо чак 7 мечева, играли једном нерешено и изгубили само један. Момци су били одлични, посебно нас је красила сјајна атмосфера", рекао је селектор Србије.

Додаје да су сви репрезентативци пружили партије на високом нивоу.

"Сви су били врло професионални, квалитет партија је био на јако високом нивоу, имали смо чак и освајаче медаља; Алексеј Сарана је био најбоља друга табла, Велимир Ивић најбоља пета, док је Роберт Маркус био најбоља четврта. Александар Предке је до задње партије био најјача прва табла, а Инђић је својом луцидношћу и талентом решио одлучујћи меч на магичан начин", истакао је Миодраг Перуновић.

Селектор Србије закључио је још и да је репрезентација исписала историју српског шаха и да јој сада следује заслужено одмарање.

среда, 29. новембар 2023.
5° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!