Читај ми!

Почиње Европско првенство у џудоу, Србија са 14 такмичара у Монпељеу

Mонпељеу ће од петка бити домаћин Европског првенства у џудоу. Са четрнаесторо представника Србија ће на том такмичењу бити једна од најбројнијих репрезентација.

За разлику од претходних сезона, ове године Европско првенство се организује током јесени, а домаћин ће бити француски Монпеље.

За све џудисте и џудисткиње из Србије, шампионат Европе биће прилика да се поправе резултати са Светског првенства у Дохи, које је одржано у мају.

"Да ли ће бити медаља или не, не зависи само од тога колико сам ја добра. Зависи и од тог дана и од судија и од других фактора. Много пута се десило да сам била на висини задатка, али судија није судио како треба. Или се у мечу деси незгодан тренутак, да паднеш, све те ситуације се дешавају, па не бих да причам о било каквим очекивањима. Даћу све од себе", рекла је Милица Николић, српска џудисткиња.

Милица је ове године стигла до финала гренд слема у Паризу, а висок пласман на Европском првенству могао би да се очекује и од Дарка Брашњовића, који јуе на претходном шампионату Европе освојио сребро.

"Кад се осврнем шта сам урадио пре годину и по дана, у невероватној конкуренцији, као и кад погледам шта сада треба да урадим да бих остварио можда и корак више – стварно треба да будем на максимуму тај дан“, каже је Брашњовић.

Милица и Дарко се слажу да је такмичити се у Француској нешто сасвим посебно.

Као на сваком такмичењу, највише се очекује од наша два најбоља борца, који су прошле недеље на гренд слему у Абу Дабију направили лепу увертиру у шампионат Европе – Немања Мајдов је освојио златно, а Александар Кукољ сребрно одличје.

После скоро 10 година, првенство Европе се поново одржава у "Суд де Франс" арени у Монпељеу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије