Читај ми!

Српски боксери освојили 14 медаља на шампионату Балкана у Румунији

Репрезентативци Србије у боксу освојили су 14 медаља на шампионату Балкана у омладинској и јуниорској конкуренцији.

Првенство Балкана одржано је од 18. до 29. октобра у румунском месту Рамницу Валцеа.

У категорији омладинки Србију су представљале Сања Митић (50 кг), Драгана Јовановић (54 кг) и Анастасија Бошковић (66 кг), док је у конкуренцији јуниорки српску тробојку носила Николина Џида (50 кг).

Митић је у категорији до 50 кг освојила злато савладавши у финалу Румунку Михаелу Бадеску 2:1, Драгана Јовановић у категорији до 54 кг освојила је злато победом над Румунком Андреом Тудор, док је Анастасија Бошковић освојила сребро у категорији до 66 кг изгубивши у финалу од домаће представнице Kринута Себе 0:3. Јуниорка Џида освојила је бронзану медаљу.

У конкуренцији омладинаца Србију су представљали: Филип Џида (63,5 кг), Никола Цвековић (71 кг), Димитрије Андрејевић (75 кг), Марко Пижурица (80 кг) и Срђан Томић (86 кг). Ову селекцију је предводио Небојша Чуровић.

Цветковић је освојио злато у борби са Албанцем Бесијаном Kарајем у категорији до 71 кг, Андрејевић је у категорији до 75 кг освојио сребро изгубивши финале од Албанца Амара Kочија.

Марко Пижурица је у категорији до 80 кг освојио злато пошто је у финалу домаћег представника, младу наду Румуније Kосмина Булеуа.

Србију су у конкуренцији јуниора под вођством селектора Бранислава Јовичића представљали: Филип Станојевић (46 кг), Никола Максимовић (48 кг), Никола Богатиноски (52 кг), Огњен Антић (57 кг), Петар Сандић (60 кг) и Василије Ђурђевић (63 кг).

Станојевић је заустављен у полуфиналу од Грка Неархоса Kонстантиноудиса и тиме је освојио бронзу. Максимовић је освојио сребро поразом у финалу од Бугарина Ангела Димитрова.

Богатиноски је освојио сребро изгубивши у финалу од Румуна Ренато Ника, Антић је заустављен у борби за злато од Румуна Мариа Гералиа.

Саднић је у полуфиналу изгубио од Румуна Андреи Маркуа чиме је освојио бронзу, док је Ђурђевић у борби за наслов шампиона заустављен од Молдавца Данила Гуранде.

"Памтићемо ово такмичење како по медаљама, тако и од заједништву, дружењу, великом залагању како на приремама, спаринзима, посебно у рингу на самим мечевима. Поносни смо на комплетну селекцију Србије и на свих 14 медаља. Срећни се враћамо кући и још више мотивисани за наставак јаког рада како би на нредним такмичењима били још јачи и успешнији", рекао је Чуровић.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара